Haberler

MEB Sözünü Tuttu: Tek Dersten Sınava Kalan Öğrenciler İçin Çalışmalara Başladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın geçmiş günlerde sözünü verdiği "tek ders" sınavının müjdesi bakanlıktan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, 12. sınıfta olup tek dersten sınava kalarak mezun olamayan öğrenciler için çalışmalara başladı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, bakanlığa bağlı ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfında olup mezun olamayan ancak yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin durumlarının değerlendirilerek Kasım ayında yapılması gereken Sorumluluk Sınavının Eylül ayının 3'üncü haftasına alındığı bildirildi.

-YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI'YLA İŞBİRLİĞİ YAPILDI-

Bu sınavlardan sonra tek dersten mezun olamayan öğrenciler olursa bu öğrenciler için de Tek Ders Sınavı yapılacağı vurgulanan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

"Bu düzenlemeler lise son sınıf öğrencilerinin hak kaybına uğramaması için yapılmıştır. Üniversitelere kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak olması belirtilen sınavlara girecek öğrenciler için bir mağduriyet oluşturmayacaktır. Bu konuda geçtiğimiz yıllarda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile işbirliği yapılarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile bu durumdaki öğrencilerin hak kaybına uğramadan Milli Eğitim Bakanlığının sınav süreci bittikten sonra kazandıkları yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmaları sağlanmıştır. Bu düzenlemenin bu yıl da yapılması için gerekli resmî prosedür başlatılmıştır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı alındığında kamuoyu ile paylaşılacak, ayrıca öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgilenmesi sağlanacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Nabi Avcı Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title