Haberler

    MEB Müsteşarı Yusuf Tekin:  "Öğretmen Mağduriyet Yaşamayacak"

    Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada her ders yılı sonunda öğretmenlerin okul müdürleri tarafından değerlendirilmesinin, öğretmenlerin gelişim ihtiyaçlarını tespit ve öğretmenlerle ilgili politika geliştirirken veriye dayalı politika geliştirme amacıyla yapıldığını söyledi.

    Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada her ders yılı sonunda öğretmenlerin okul müdürleri tarafından değerlendirilmesinin, öğretmenlerin gelişim ihtiyaçlarını tespit ve öğretmenlerle ilgili politika geliştirirken veriye dayalı politika geliştirme amacıyla yapıldığını söyledi. MEB Müsteşarı, söz konusu değerlendirme sonucunda öğretmenlerin herhangi bir mağduriyet yaşamayacağını belirtti. Müdür yardımcılığı sınavıyla ilgili ise, "Bu değerlendirme sonucunda mevcut sınav skorları açısından arkadaşlarımızın emeklerini zayi edecek bir sonucun ortaya çıkmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

    "İLGİLİ ARKADAŞLAR RAHAT OLSUNLAR"

    MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in paylaşımları şöyle:

    "Değerli arkadaşlar, iki konuyu paylaşmak istiyorum. Birincisi performans değerlendirmesi, ikincisi de müdür yardımcılığı sınavı. Bildiğiniz üzere Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne 17 Nisan 2015 tarihinde yönetmeliği öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda kurum müdürü tarafından değerlendirileceği hükmü getirilmişti. Bu kapsamda öğretmenlerimizin değerlendirilme işlemleri 30 Haziran tarihi itibariyle bitmiş olacaktır. Bakanlığımız söz konusu değerlendirme sonuçlarını öğretmenlerimizin gelişim ihtiyaçlarını tespit ve öğretmenlerimizle ilgili politika geliştirirken veriye dayalı politika geliştirme amaçlarıyla kullanacak olup verilen puanlardan ötürü öğretmenlerimizin herhangi bir mağduriyet yaşaması söz konusu değildir. Bu yılki değerlendirme sonuçları üzerinden yapılacak analizler ve alınan dönütler sonucu değerlendirme süreci ve formlarla ilgili varsa aksayan ve eksik yönler tespit edilip sürecin önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı işlemesi için gereken tedbirler alınacaktır. Müdür yardımcılığı sınavı ile ilgili olarak da, bildiğiniz üzere sınavla ilgili olarak idari yargıca verilmiş bir YD kararı mevcuttur. Hal böyle iken bu sınav skorlarına göre görevlendirme yapmak yargı kararlarına uymamak anlamına gelecek ve sonrasında ciddi mağduriyetler oluşturabilecektir. Bu nedenle Hukuk Müşavirliğimiz ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'müz bir değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirme sonucunda mevcut sınav skorları açısından arkadaşlarımızın emeklerini zayi edecek bir sonucun ortaya çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda ilgili arkadaşlar lütfen rahat olsunlar."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Yusuf Tekin Twitter Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title