Haberler

MEB Müsteşarı Tekin'den Eleştirilere Cevap

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, 'Milli Eğitim camiasının başarısız olduğu' şeklinde bir düşüncenin ileri sürüldüğünü, bunun çok tutarsız bir eleştiri olduğunu söyledi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin'in katılımıyla eğitim değerlendirme toplantısı ve "Yeni Türkiye'de Eğitim" konulu konferans gerçekleşti. İlk olarak eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı. Fatsa Kültür Sarayında düzenlenen ve 19 ilçenin milli eğitim ve şube müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ve Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karataş, Ordu'nun eğitim başarısını artıracak her türlü çalışma ve projeye destek verdiklerini söyledi. Okul müdürlerinden daha çok çalışmalarını isteyen Karataş, yeni Türkiye'yi daha ileri götürecek bir nesil yetiştirmek için çok çalışmak zorunda olduklarını belirtti.

Ordu'da eğitim ve öğretimle ilgili eksiklikleri yerinde görmek için bulunduğunu belirten MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, "Bugün buraya sizin eksiklerinizi tespit etmek, eleştirilerinizi dinlemek ve sorularınıza cevap vermek için geldik. Kamuoyunda genellikle Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgili negatif bir algı vardır. Bunun en önemli sebebi bizlerin ve siz müdürlerin yaptıkları fedakarlığı eline davul-zurna alarak anlatmamasından kaynaklı. Biz bu süreci daha iyi yönetebilmek için hızlı bir şekilde tedbirler alıyoruz. Yaptıklarımızı daha iyi anlatabileceğimiz ortamlar oluşturmaya gayret edelim" dedi.

"Tutarsız bir eleştiri"

2002 yılından bu zamana kadar mevcut iktidar partisi döneminde sağlık alanında daha çok bir ilerlemenin olduğu şeklinde düşüncenin hakim olduğunu ifade eden Tekin, "Biz Milli Eğitim camiasının ise başarısız olduğu şeklinde düşünce ileri sürülür. Bu çok tutarsız bir eleştiri. Sağlık anlamında ciddi reformlar yapıldı, bu çok doğru bir tespit. Yalnız 2002 yılından önce öğrenci başına düşen sınıf kaçtı? Sınıflar kaç kişilikti ve tekli eğitim yapılabiliyor muydu? Okula giden öğrenci sayısı az mıydı, çok muydu? Bunların hepsini ele alıp değerlendirdiğimiz zaman doğruyu buluruz" diye konuştu.

"Yeni Türkiye'de Eğitim" konferansı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in Fatsa'da ikinci programında "Yeni Türkiye'de Eğitim" konulu konferans düzenlendi. Fatsa Kültür Sarayında, Ensar Vakfı Fatsa Şubesi ve Cihannüma Ordu Temsilciliği tarafından düzenlenen "Yeni Türkiye'de Eğitim" konulu konferansın sunumunu MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptı. Düzenlenen konferansa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni Türkiye'de eğitim sisteminin nasıl olacağı konusunda bilgiler vermek üzere Türkiye'nin her yerini karış karış gezdiğini ifade eden Müsteşar Yusuf Tekin, "Siyasetçilerimiz 'her alanda başarılı olduk ama eğitim politikalarımız başarısız oldu' diyorlar. Niye başarısız olduk? Ben sorunun cevabını bu akşam sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'cüler MEB'e vesayet uyguladı"

Vesayet güçlerinin siyasetçileri politika yapmaktan alıkoyduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu: "Bir ülkedeki siyasi otorite ve milli iradenin üzerinde vesayet güçleri varsa her şey başarısız olur. Bu güç siyasetçileri politika üretmekten ve ürettikleri politikaları hayata geçirmekten alı koyuyorsa hiç bir zaman başarılı olunamaz. Ben, 28 Şubat 1997 sürecinden itibaren daha çok belirgin olan FETÖ'cü yapılanmanın Milli Eğitim Bakanlığı politikalarında aleni bir vesayet uyguladığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Siyasi irade politikalar üzerinde belirleyici olamazsa başarısız olunur." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Tekin Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title