Haberler

MEB ile Omü Arasında Lisans Tamamlama Protokolü İmzalandı

Sınıf öğretmenliği ve fen bilgisi öğretmenliği branşlarında iki ve üç yıllık yüksek öğrenim (önlisans/yüksekokul) mezunlarının lisans tamamlamasını sağlamayı amaçlayan Lisans Tamamlama Protokolü, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından imzalandı.

Sınıf öğretmenliği ve fen bilgisi öğretmenliği branşlarında iki ve üç yıllık yüksek öğrenim (önlisans/yüksekokul) mezunlarının lisans tamamlamasını sağlamayı amaçlayan Lisans Tamamlama Protokolü, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından imzalandı.

Eğitim enstitüsü ve eğitim yüksekokulu mezunlarından, bakanlıkça herhangi bir tarihte sınıf öğretmenliği veya fen bilgisi öğretmenliği kadrolarına atamaları yapılmış olanların durumlarına uygun 2+2 veya 3+1 Lisans Tamamlama Programı'na kayıt yaptırabileceklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, programların Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından uzaktan eğitim yöntemleriyle uygulanacağını belirtti.

ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMA FIRSATI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk da yaptığı açıklamada, "Bu protokol ile Türkiye'nin değişik bölgelerinde hizmet vermekte olan öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunma fırsatı elde ettiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

UZEM'in bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası çalışmaları başarı ile yürüttüğü belirten Dr. Pamuk, projeyi hem akademik hem de teknik yönden başarılı bir şekilde gerçekleştireceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, protokol kapsamında planlanan faaliyetlere Yükseköğretim Kurulu'nun onayından sonra başlanabileceğini ve ilgililerin bu konuyla ilgili gelişmeleri UZEM web sitesinden (http: //uzem.omu.edu.tr) takip edebileceklerini de ifade etti.

İmza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Eker ve Prof. Dr. Ali Boğa tarafından yapılmış olan yağlı boya tablolar hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Akif Çağatay Kılıç Hüseyin Akan Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title