Haberler

MEB'de Skandal! Torpil Listesi Whatsapp'ta Patladı

Güncelleme:

Okul müdürlüğü için mülakatlar yapılmadan hangi müdüre kaç puan verileceğini gösteren bir "torpil listesi" hazırlandı. Liste Whatsapp'tan okul müdürlerine gönderilince skandal ortaya çıktı.

Muğla Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs'ta başlayıp 30 Mayıs'a kadar sürecek okul müdürlüğü mülakatları öncesinde bir skandala imza attı. İlçede görevli hangi öğretmenlerin, müdürlük mülakatında kaç puan alacağını günler öncesinden belirleyen ilçe milli eğitim, öğretmenlerin isimleri, branşları ve görev yerlerinin yazılı olduğu bir "torpil listesi" hazırladı.

SINAVA GİRMEDEN PUANLARINI ÖĞRENDİLER

Ancak Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Esma Çelik, oluşturulan listeyi WhatsApp mesaj uygulaması üzerinden "ilgili kişi" yerine okul müdürleri grubuna gönderince, skandal ortaya çıktı. Listedeki müdürler isimlerini ve karşılarında daha girmedikleri sınavın puanını görünce şaşkına döndü.

'AÇIKÇA KOLLANIYOR'

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, konu ile ilgili şube müdürü Çelik hakkında "görevi kötüye kullandığı" geekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da (MEB) idari soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"İnsanlar günlerce, haftalarca bu sınavlara hazırlanıyorlar. Günahtır, ayıptır. Bu mülakatlar maalesef Türkiye'nin her yerinde bu şekilde yapılıyor. Sınavdan önce puanları belirleniyor ve sonuçlar ona göre açıklanıyor. Ve burada baktığımız zaman bir sendikanın üyeleri açıkça korunuyor, kollanıyor. Diğer sendikaların üyesi olan öğretmenlere ise şans tanınmıyor. Bu çeteler vasıtasıyla binlerce müdür geçtiğimiz dönemde görevden alındı. MEB de ne yazık ki bütün olan biteni seyrediyor. Biz hukuken bu olayların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu ahlaksızlıkları yapanlara fırsat vermeyeceğiz."

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Seydikemer Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (16)

MGV:

Maalesef dini referans alarak yönetici olanların çoğu kul hakkı ve adaletsizlik konusunda çok korkunç günahlar işlemektedirler. Zerre kadar Allah''tan korkmadan kul hakkı yemekteler. Ahiret gününe inançları olduğundan kuşkuluyum. Allah iflah etsin. Çok beddua aldılar.

9
0
yanıtYanıtla
BUNU DA YAZ SEBASTİAN:

haksızlık, hukuksuzluk , yolsuzluk , kaos, terör halt safhada hatta rekor kırıyor akp yeni türkiyesinde

9
0
yanıtYanıtla
KARAPARTİ:

ne olacak sizin bu dini bütünlüğünüz. . .

9
0
yanıtYanıtla
BUNU DA YAZ SEBASTİAN:

yüzde elli oy almak diğer yüzde 50 yi yok saymak , ezmek hakkı vermez

8
0
yanıtYanıtla
MALATYALI:

BUNU HEP YAPIYOLAR BİZDEN OLSUN KUYRUKLU OLSUN DİYOLAR AMA BİLMİYOLARKİ YUKARDA ALLAH VAR GÜÇ VE KUDRET GÖZLERİNİ KÖR ETMİŞ ALLAHI BİLE UNUTMUŞLAR BİRDE DİNDEN İMANDAN BAHSEDİYOLARYA DUBLE GÜNAH

7
0
yanıtYanıtla
KARAPARTİ:

DİNİ KELİMELER EDEREK CAHİL HALKI KANDIRIYORLAR OYSAKİ BUNLARIN DİNİ İMANI YOK OLAN BİRİLERİ BÖYLE YAPMAZ.

4
0
yanıtYanıtla
Yuh ulan:

Müslüman geçinir sahtekarlar. sahtekarlık torpil rezillik her şey var. yuh ulan size

3
0
yanıtYanıtla
İSKENDER KARADENİZ:

AKP Her alanda torpil adam kayırmacılık aldı başını gitti belki onlar kısa vadede düzeltilir; ama lakin gel gör ki eğitim alanında yapmış olduğun bu insafsızlık izansızlık ve çarpıklık inan bana asırlar sonrasını etkileyecek. . . Ama iş işten geçmiş olacak eyvah diyeceksiniz. . . .

3
0
yanıtYanıtla
Yuh ulane:

Bunlar müslüman oluyor . Hak adaletten bahsederler birde. yolsuzluk yoksuzluk bunlarda

3
0
yanıtYanıtla
ALIŞ TÜRKİYE:

Kime ve neye güvenerek yapmış acaba. Arkasında sağlam birileri varki ilçe milli eğitim böyle bir şey yapıyor. YaZIK GÜNAH. Haramm

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title