Haberler

MEB 21 Mart Ehliyet Sınavı Detaylı Bilgilendirme (2015 MTSAS)

Güncelleme:

MEB tarafından 21 Mart Cumartesi günü yapılacak olan MTSAS - Ehliyet sınavı öncesi bilgilendirme. Ehliyet sınavının yapılacağı yerler ve sınav öncesi bilinmesi gereken tarihler, hazırlık dönemi hakkında detaylı bilgilendirme.

2015 yılında yapılacak olan ehliyet sınavlarının ikincisi 21 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek. MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı öncesi bilinmesi gerekenler. Ehliyet sınavının gerçekleştirileceği tarih, sınav ücretlerinin yatırılabileceği tarih aralığı, sınavların kontrol aşaması ve son olarakta ehliyet sınav sonuçlarının adaylara duyurulacağı tarihler hakkında detayları bilgilendirme haberler.com adresinde.

21 Mart Cumartesi tarihinde yapılacak ehliyet sınavı ücretleri hangi tarihlerde yatırılabilir ?

Ehliyet sınavına katılacak adayların yatırması gereken sınav ücretlerini 14 Ocak - 8 Şubat tarihleri arasında yatması gereklidir. Bu tarihler arasında ücretlerini yatıran sürücü belgesi adayları artık 21 Mart tarihli ehliyet sınavına hazır demektir.

Ehliyet sınavına giriş belgesi - Sınava giriş yerleri

Sınava giriş belgesinde sınava gireceğiniz okul ve adresi gibi bilgiler yer almaktadır. Bu belge bağlı olduğunuz sürücü kursuna sınav tarihinden yaklaşık 6-7 gün önce gelecektir. Adaylar ehliyet sınavının yapılacağı okul ya da binayı öğrenmek için MEB tarafından yapılan dağılımların sonuçlanmasını beklemek zorundadır. MEB tarafından yapılan dağılımlar sınav tarihinden 1 hafta önce adaylara duyurulur. Sürücü belgesi adayları sınava gireceği okul - binayı MEB resmi internet adresinden de öğrenebilir.

Sınava girerken nelere dikkat edilmeli

Ehliyet sınavına girecek öğrencilerin yanlarında elektronik cihaz bulundurmaları yasaktır. Sınav günü mağdur olmamanız için cep telefonu ve bunun gibi elektronik cihazlarınızı yanınızda bulundurmamanız gerekmektedir. Kimlik, sınava giriş belgesi, kurşun kalem ve silgi dışında başka bir eşyaha ihtiyacınız olmayacaktır..

Sınava nasıl hazırlanmalı ?

Ehliyet sınavı öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçiren adaylar için sınav günü çok daha kolay geçecektir. MEB resmi internet adresi meb.gov.tr adresinde yayınlanan geçmiş dönem ehliyet sınav sorularına göz atmak ehliyet sınavı öncesi size çok yardımcı olacaktır. Bunun yanında sürücü kursundan temin edebileceğiniz sınava hazırlık kitapçığından elde edeceğiniz bilgilerle de sınav gününü sorunsuz atlatabilirsiniz.

NOT : Sınava hazırlık kitabına çalışacak kadar geniş vakti olmayan adayların geçmiş dönem ehliyet sınav sorularına odaklanmaları tavsiye edilir. MEB tarafından yayınlanan sorular bir önceki sınavdan çok farklı olmamakla birlikte, ağırlıklı olarak aynı konulardan sorulmuş fakat şıklar değiştirilmiştir.

Sınav tarihlerinin açıklanma tarihi

Son olarak 21 Mart Cumartesi tarihli ehliyet sınavına katılan adaylar sonuçları 31 Mart Salı günü MEB resmi internet adresi üzerinden görüntüleyebilirler. Sonuçları görüntülemek için TC kimlik numarası yeterli olacaktır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

21 Mart Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title