Haberler

MDOB, Tüm Zamanların Seyirci Rekorunu Kırdı

Güncelleme:

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 2013-2014 Sanat Sezonunda 146 temsil ile 65 bin seyirci sayısına ulaşarak tüm zamanların seyirci rekorunu kırdı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2013-2014 Sanat Sezonu'nda 146 temsil ile 65 bin seyirci sayısına ulaşarak tüm zamanların seyirci rekorunu kırdı.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013-2014 Sanat Sezonu'nu başarıyla bitirerek kendi sahnesinde perdelerini kapatan MDOB, turneler vasıtasıyla yaz boyunca Mersin'in adını uluslararası etkinliklere taşımaya devam edecek. Kendi sahnesinin dışında da pek çok etkinliğe imza atan MDOB, okul konserleriyle binlerce öğrenciye konserler verdi. Adana, Antep, Osmaniye, İskenderun, Mardin, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir, Konya, Karaman, Kırşehir, Kıbrıs, İstanbul, Eskişehir'e de opera, bale ve müzikalleri taşıyan MDOB, turneler açısından da yoğun geçen bir sezonu geride bıraktı. Bunun yanı sıra yaz sezonu içerisinde 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ne, Lüküs Hayat müzikali ile 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ne, Çalıkuşu balesi ile Aspendos 21. Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ne, Notre Dame'ın Kamburu bale eseriyle katılarak, bir kültür ve sanat kenti olan Mersin'in adını önemli uluslararası etkinliklere taşımaya devam edecek.

Bu sanat sezonunda, Lüküs Hayat, Seslerle Anadolu gibi müzikaller, Mevlana'nın Çağrısı, Fındıkkıran, Çalıkuşu, Zorba, Notre Dame'ın Kamburu gibi bale eserleri ile Karyağdı Hatun, La Boheme, Carmen, Madama Butterfly gibi opera eserlerinin yanı sıra müzikli çocuk oyunları, senfonik ve şan konserleriyle izleyici karşısına çıkan MDOB, bu sezonda 146 temsil ile 65 bin seyirciyle buluşarak, kuruluşundan bu yana en yüksek seyirci sayısına ulaştı.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada, "146'sı kendi sahnemizde olmak üzere eğitim etkinlikleri, şan konserleri ve turnelerle dolu bir sanat sezonunu geride bıraktık. Her geçen gün seyirci sayımızın artarak çoğaldığını görmek bizim için ödüllerin en büyüğü olmuştur. Bundan aldığımız cesaretle büyük yapımları ve yapıtları seyircimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz sezon eşsiz opera ve bale eserlerinin yanı sıra başta Cemal Reşit Rey'in Lüküs Hayat müzikali olma üzere, Çaykovski'nin Fındıkkıran balesi ve Victor Hugo'nun ölümsüz romanından aynı adla baleye uyarlanan Notre Dame'ın Kamburu eserlerini seyircilerimizin yoğun ilgisiyle kapalı gişe sahneledik. Yeni sezon hazırlıklarına başladığımız şu günlerde bahse konu eserleri yeniden sahnelemekle birlikte sürpriz bazı eserleri de repertuvarımıza kazandıracağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Notre Dame Katedrali İstanbul Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title