Haberler

Mdob, Piyanolu Şan Konseri Verecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "39. Turizm Haftası Etkinlikleri" kapsamında, piyanolu şan konseri verecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "39. Turizm Haftası Etkinlikleri" kapsamında, piyanolu şan konseri verecek.

MDOB'tan yapılan açıklamaya göre, Mersin Valiliği'nin düzenlediği 39. Turizm Haftası Kutlama Etkinliği'nin açılış konseri olarak 15 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'te Mersin Merada'da piyanolu şan konseri düzenlenecek.

Konserde, MDOB piyano sanatçısı Irina Luchin yönetiminde, solist sanatçılar Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Hakan Bölükbaşı yer alırken, türkü ve napolitenlerin yanı sıra Türk ve Avrupalı bestecilerinin eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirilecek.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, konsere, kentin ulusal ve yerel tarihi değerlerinin bilinmesi ve bir turizm değeri yaratılmasında müziğin eşsiz doğasının en etkili araç olduğunun bilinciyle hazırlandıklarını belirtti.

Turizm açısından, antik tarihiyle paha biçilmez bir kent olan Mersin'in tanıtımında, kurum olarak üzerlerine düşen her görevi yapmaya devam edeceklerini bildiren Engin, ücretsiz seslendireceklere konsere tüm sanatseverleri beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Turizm Haftası Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title