Haberler

Mdob, "Amazonlar" Balesinin Prömiyerini Sahneledi

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Nugzar Magalashvili ile Medeia Magalashvili'nin yönettiği "Amazonlar" balesinin prömiyerini gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Nugzar Magalashvili ile Medeia Magalashvili'nin yönettiği "Amazonlar" balesinin prömiyerini gerçekleştirdi.

Günümüzden 2 bin 500-3 bin yıl önce Anadolu'da yaşayan, tamamı kadınlardan oluşan, esrarengiz ve barbar bir topluluk olan Amazonları konu alan gösteri, Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Dekor ve kostüm tasarımını İsmail Dede, ışığını ise Murat Yılmaz'ın yaptığı eserin müziği Vakhtang Kakhidze, koreografisi Nugzar Magalashvili, librettosu da balenin yönetmenlerinden Medeia Magalashvili'ye ait.

Eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Büşra Ay, Sayaka Wakita, Bleda Özlem, Niyazi Cingöz, David Khozashvili, Ozan Demirbaş, Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak, Selğan Çavdaroğlu, Ketevan Chkhikvadze, Özge Hoşer, Pınar Humar, Nino Svimonishvili, Tutku Barın Tümen, Seda Dereli, Gülben Çay, Melisa Sungur,Yusuf Afacan, Erdem Arslan, Miray Boyacıoğlu, Önem Özden, İsmail Şereflioğlu, Cenk Güner ve Buğrahan Alnıaçık paylaşıyor.

Eser, sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

"Amazonlar"ın konusu

Lason, altın postu Kolkhis Kralı Aietes'ten alıp ülkesine getirmek için Argo adında bir gemi yaptırır ve Karadeniz'in doğu kıyılarına doğru yelken açar. Bu yolculuk sırasında Karadeniz kıyısındaki Terme yakınlarında bulunan gizemli bir adada mola verirler.

Bu ada aralarında erkeklerin bulunmasına izin vermeyen savaşçı kadınların, Amazonlarındır. Aralarında, nesillerini devam ettirmek için başlayan aşklar, sonrasında savaşa dönüşür. Kadın erkek herkes bu savaşın anlamsızlığını fark eder. Kadın ve erkeğin birbirini tamamlamak üzere yaratıldıkları ve kavga yerine dayanışma içinde yaşamaları gerektiğini anlamışlardır.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Murat Yılmaz Karadeniz Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title