Haberler

    Mclaren Raporu Rus Doping Sistemininin Nasıl İşlediğini Açıklıyor

    Rusya yıllardır dopinge devlet eliyle çanak tutuyor.

    Rusya yıllardır dopinge devlet eliyle çanak tutuyor. Kanadalı Savcı, Richard McLaren'in pazartesi günü açıkladığı rapora göre Rus Devleti gizli servisi aracılığıyla 2014 Kış Olimpiyatları sırasında en az 8000 doping testi örneğinin yok edilmesinden sorumlu.

    McLaren raporu Rusya'nın 2011 ile 2015 yılları arasında sporcularının pozitif çıkan doping testlerini sümen altı ettiğini ortaya koyuyor. Rusya bu süre zarfında olimpiyat oyunlarının haricinde birçok uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmıştı.

    Richard McLaren, Kanadalı Hukuk Profesörü: "Sistem Rus otoriteleri tarafından 2010 yılında Vancouver Kış Olimpiyatları'nda Rusya'nın çok az madalya almasının ardından ortaya sürüldü ve Ağustos 2015'e kadar devam etti."

    McLaren raporuna göre, Rusya doping test sonuçlarını yok ediyor, sahteleriyle değiştiriyor veya kaybolmasını sağlıyordu. Bu 3 metod Rusya tarfından 2011 yılında geliştirilmişti.

    Peki doping dolandırıcılığı tam olarak nasıl işliyordu ? – Rus sporcu önce performans yükselten ilaçları kullanmadan Rus yetkililere temiz idrar örneği veriyor. – Rus yetkililer bu örneği derin dondurucuda saklıyorlar. – Sporcu daha sonra kullanılması yasak olan ilaçlardan alıyor, yani doping yapıyor ve bağımsız bir doping kontrol memurunun gözetiminde bir kez daha idrar örneği veriyor.

    -Bu örnek incelenmek üzere laboratuvara gönderiliyor. Gece yarısı, dopingli örnekler laborutuvar odalarının arasındaki bir fare deliği kullanılarak dopingsiz örneklerle değiştiriliyor.

    -Kanalizasyon mühendisi kılığındaki bir Rus gizli ajanı dopingli örnekleri laboratuvardan dışarı çıkarıyor.

    -Örnekleri muhafazada kullanılan şişelerin özel kapakları şişelerin açıldığının, yani mühürlerinin kırıldığının anlaşılmasına izin vermiyor.

    McLaren Raporu'na göre bu doping sistemi 30 farklı spor dalında kullanılmış : Atletizm, halter, güreş, bisiklet, kano, yüzme ve buz hokeyi bunlardan sadece birkaçı...

    Kremlin raporun ardından yaptığı açıklamada "politikanın spora tehlikeli bir şekilde müdahale ettiğini" belirtti. Birçok ülkenin Rio Olimpiyatları'ndan ayrılmasını talep ettiği Rusya'ya göre bu yeni ve sportif bir soğuk savaşın başlangıcı olabilir.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 20 Temmuz 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Vancouver Rusya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title