Haberler

Mazlumder Mardin Şube Başkanı Görevinden İstifa Etti

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Mardin Şube Başkanı Seyfettin Baysal, dernekteki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Baysal, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkezin temel hak ve hürriyetlerle ilgili ihlali bir insan hakları ihlali olarak görmeyip, bunu siyasal amaçlı olarak kullanan bir yapı görünümüne büründüğünü savundu.

"Malum bir yapının siyasi bürosu haline gelmiştir"

MAZLUMDER tarafından son dönemde yapılan açıklamaları kabul edilemez bulduğunu belirten Baysal, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin topyekun hedef haline geldiği bu süreçte MAZLUMDER Genel Merkezinin siyasi bir büro gibi davranması karşısında sessiz kalmamızı elbette kimse bizden beklemesin. Terör örgütlerine hizmet eden belediyelere kayyum atanmasını bir siyasi partinin gündeme getirdiği asılsız iddiaları dikkate alarak ve araştırma yapmadan, terör örgütlerine hizmet eden kişilerin gözaltına alınmasını kabul edilemez bulan gelen merkezin bu tutumu bunun açık bir göstergesidir. Genel merkez malum bir yapının siyasi bürosu haline gelmiştir. Bu durumda dernek genel amacının dışına çıkarak, hak ihlallerini bir siyasi argüman olarak siyasal iktidara karşı kullanmaktadır."

Bulunmadığı heyetin raporuna ismi yazılmış

Baysal, açıklamasında, "Cizre Raporu" heyetinde yer almadığını, buna heyetin hazırladığı raporda isminin bulunduğunu iddia etti.

Bunun ciddiyetsiz bir durum olduğunu vurgulayan Baysal, "Konuyla ilgili itiraz etmeme ve defalarca yöneticilerle yaptığım görüşmelere rağmen tarafıma rapordan ismimin çıkarılmayacağı, raporla ilgili bir değişiklik yapılmayacağı söylenmiştir. Bu nedenlerle MAZLUMDER Şube Başkanlığı görevinden ve yönetiminden istifa ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title