Haberler

Mazlumder: "Kayseri Kültür Yolu Mutlaka Gezilmeli!"

MAZLUMDER üye ve yöneticileri Kayseri Kültür yolu üzerindeki müze ve eserleri ziyaret etti.

MAZLUMDER kültür faaliyetleri kapsamında Kayseri kent merkezindeki kültür yolu üzerinde bulunan müze ve tarihi eserleri gezip görmeyi amaçlayan MAZLUMDER ekibi gezi öncesi öğretmen evinde kahvaltıda bir araya gelerek güne başladı.

Kültür gezisine Selçuklu Müzesini ziyaretle başlayan heyet, burada Büyükşehir Belediyesinin görevlendirdiği kültür rehberi eşliğinde Anadolu Selçukluları ve Beylikler döneminde iç Anadolu'da yaşanan kültür, insan hayatı, devlet hayatı ve bunları yansıtan eserleri görüp o dönemin kültür ve devlet hayatı ile ilgili bilgiler edindi.

Daha sonra rehber eşliğinde ilk adı Ahmet Paşa Camisi olup halk arasında Kurşunlu Camii olarak bilinen, bugün Kayseri'de Mimar Sinan'ın yaptığı eserlerden bir tane olarak ayakta kalan Kurşunlu Camiini gezerek caminin özellikleri hakkında bilgiler aldı.

Gezinin devamında şu anda sahaflar ve kitapçılar çarşısı olarak hizmet veren Anadolu Selçukluları döneminde yapılan Sahabiye Medresesi, Ok Burcu ve Zeynel Abidin Türbesini gezen MAZLUMDER ekibi, rehberlerinden bu eserle ve eserlerin misyonu hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra Hunat Camii, Hunat Hatun Medresesi olarak hizmet vermiş olan Hunat Kültür Merkezini gezdiler, caminin mihrap ve minberini, inceleyip caminin yapımcısı Hunat Hatun'un mezarını ziyaret edip dua ettiler, Hunat Kültür Merkezinde birlikte çay içerek bir müddet dinlendiler.

Daha sonra Yoğunburç Kültür Merkezini gezen ekip, şu anda Kayserili yazar ve şairlerin uğrak, dinlenme ve faaliyet merkezi olarak hizmet veren bu mekanın yapım amacı ve geçmişte üstlendiği misyon hakkında bilgiler aldılar.

Yoğunburç Kültür Merkezinin ardından bir zamanlar Kayseri Lisesi olarak hizmet veren, şu anda Milli Mücadele MÜZESİ olarak düzenlenip toplumun hizmetine sunulan ve her gün binlerce insanın hayranlıkla gezip ziyaret ettiği tarihi Kayseri Lisesini ziyaret ettiler. Burada 1900'lü yıllardan bugüne bu lisede okumuş, içlerinden cumhurbaşkanları ( Turgut Özal, Abdullah Gül) ve çok değerli devlet yöneticileri ve toplum önderleri çıkarmış olan eserleri, belgeleri gördüler. Gezi rehberinden konuyla ilgili detaylı bilgiler aldılar. Milli Mücadele Müzesi gezisinin son bölümünde müzeyle ilgili sinevizyon gösteriminden bilgilendiler. Bu güzel binayı misyonuna uygun bir şekilde düzenleyip toplum hizmetine sunduğu için Kayseri Büyükşehir Belediyesine minnettarlıklarını dile getirdi.

Kültür gezisi programında bir kısmı düzenlenip hizmete girmiş, bir kısmı da düzenlenme aşamasında olan tarihi Kayseri mahallesini gezip Kayseri tarihine bir yolculuk yapan MAZLUMDER ekibi Kayseri'de yaşayıp bu güzel mekanları ve değerli eserleri daha önce gezmedikleri için kendi kendilerine hayıflandılar. Verilen tüm bu hizmetler için Büyükşehir Belediyesine duacı ve minnettar olduklarını dile getirdiler. Verilen rehberlik hizmeti için teşekkür etti ve yaşadıkları bu günün güzelliğini dost ve çevrelerine tavsiye edeceklerini bildirdi.

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, dünyanın uzak diyarlarından birçok insanın Kayseri'ye gelerek bugün gezdikleri mekanları gezip Kayseri'de güzel günler geçirip bilgiler almasına rağmen Kayseri halkının büyük bir kısmının bu güzellikleri görmeyi ve bunlar içinde güzel vakitler geçirmeyi düşünememesinin kabul edilemez bir durum olduğunu, kendi üyelerine Kayseri'nin tarihi güzellikleri içinde bir gün yaşatmaktan memnun olduklarını dile getirerek katılımcılara ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiğini dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurşunlu Selçuklu Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title