Haberler

Mazlum-Der'den PKK'ya 'Gümrük Memurlarını Serbes Bırakın' Çağrısı

Mazlum- Der Hakkari Şube'si, 4 gündür haber alınamayan 7 Gümrük memuru  ile ilgili açıklama yaptı. Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, alıkonulan gümrük memurlarının derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Mazlum-Der Hakkari Şubesi, 10 Ağustos 2015 tarihinde Yüksekova ilçesi'nden Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük sınır kapısına vardiye değişimine giderken Hakkari- Çukurca karayolunda ortadan kaybolan ve kendilerinden o günden beri haber alınamayan 7 Gümrük memuru ile ilgili basın açıklaması yaptı. Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari Çukurca karayolu'nda yol kontrolü yapan PKK'lılar tarafından alıkonulan gümrük memurlarının serbest bırakılması çağrısında bulununarak şöyle konuştu:

"2013- 2015 yılları arasında Devlet ve PKK arasında sürdürülen barış görüşmeleri neticesinde çatışmasızlığın hakim olduğu ve insanların daha huzurlu yaşadığı bir ortam oluşmuştu. Oluşan bu huzur ikliminden taraflar tekrar şiddet sarmalına dönerek hiç tasvip etmediğimiz süreç öncesi savaş ortamına geri dönülmüştür. Tekrar ölümlerin olduğu bir sürece dönmenin kimseye fayda sağlamayacağına inanıyoruz. PKK'nin silahlı eylemlere son vermesi ve devletin de bu ateşkese eşzamanlı bir biçimde olumlu cevap vererek askeri ve adli tüm operasyonları sonlandırmaya çağırıyoruz. Bu kapsamda, 10 Ağustos tarihinde alıkonulan gümrük memurları ve alıkonulan başka kişilerin, kişi hürriyetinden yoksun bırakılma hallerinin ortadan kaldırılarak serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyoruz. Yine şube yetkilileri olarak, PKK ve devlet tarafından gerekli şartların oluşturulmasını ve bu halde alıkonulan kişilerin serbest bırakılması için her türlü inisiyatifi ve sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu ilgililere ve kamuoyuna bildiriyoruz." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Şen Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title