Haberler

Mazıdağı'nda 'Davamız Hayat Olsun' Konferansı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde öğrencilere yönelik 'Davamız hayat olsun' konulu bir konferans düzenlendi.

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi (OHAK-DER) tarafından bölgenin önemli sorunlarından biri olan kan davalarının sebep ve sonuçlarına yönelik hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı'nca destelenen 'Kendini öldürmek' projesi kapsamında, çekilen belgesel film, Mazıdağı'nda gösterildi. 'Gençler davamız hayat olsun' şiarıyla yapılan program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Belgesel filmin ardından konuşmacı olarak Yeşilli Müftüsü Selahattin Yılmaz, 'Kan davasına, düşmanlığa hayır, yaşatmaya, kardeşliğe evet' konu başlıklı bir konuşma yaptı. Yılmaz, "İslam dininin korunmasını istediği beş değerli şey vardır, beş dokunulmaz hak vardır. Din, can, mal, akıl ve namus ve nesil. Bu beş dokunulmazdan biri de yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını veren Allah'tır. Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e (sav) kadar tüm peygamberler öldürmeyi, cana kıymayı yasaklamışlardır. İslam ve semavi dinler, 'öldürmeyiniz' demiştir. Kan davası, geride yetim, kocasız kadın, evlat acısı çeken anne-baba, suçlu, suçlu çocuğu, cezaevi kapısında geçen yıllardır" dedi.

Etkinlik, broşür, sticker, afiş gibi proje görünürlük materyallerinin ve belgesel filmin DVD'sinin öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Selahattin Yılmaz Mazıdağı Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title