Haberler

Mazıdağı'na İyi Hizmetler Yapmaya Çalışacağız"

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin'in Mazıdağı Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Halit Benek, "Önemli olan zor dönemlerde zor görevleri başarabilmektir.

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mardin'in Mazıdağı Belediye Başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Halit Benek, "Önemli olan zor dönemlerde zor görevleri başarabilmektir. Bu dönemde Mazıdağı'na elimizden geldiğince iyi hizmetler yapmaya çalışacağız." dedi.

Benek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluluğu ağır, büyük bir görevi üstlendiklerini söyledi. Kendilerini bu göreve layık görenlere teşekkür eden Benek, güzel hizmetler ile halkın teveccühünü kazanacaklarını belirtti.

İlçede hem kaymakam hem de belediye başkanı olarak görev yapacağını hatırlatan Benek, iki görevi aynı anda yürütmenin kolay olmayacağını dile getirdi.

Bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için yoğun bir mesai harcayacaklarına işaret eden Benek, "İki görevi bir arada yürütmek elbette ki kolay olmayacak ama önemli olan zor dönemlerde zor görevleri başarabilmektir. Bu dönemde Mazıdağı'na elimizden geldiğince iyi hizmetler yapmaya çalışacağız. Umuyorum ki burada yapacağımız çalışmalarla gerçekten layığını bulmuş bir belediye, layığını bulmuş bir halk olacak." ifadelerini kullandı.

Benek, belediyede göreve başladığı ilk gün ilçede hangi hizmetleri yapacaklarına dair düşündüklerini aktararak, bu kapsamda bir çizelge çıkardıklarını, bu çizelgedeki hizmetlerin hayata geçirilmesi ile ilçenin bir ihtiyacının kalmayacağına inandıklarını kaydetti.

"Temizlikte önemli bir mesafe kat ettik"

Önceliklerinin insanların yaşam alanlarını temiz tutmak olduğuna dikkati çeken Benek, bu doğrultuda caddelerin süpürülerek yıkandığını anlattı.

"Belediyenin birtakım borçları var. En kısa sürede bu borçları ödeyip, önümüzü görmeye çalışacağız. Şu ana kadar özellikle temizlikte önemli bir mesafe katettik, caddeler tertemiz oldu, peyzaj düzenlemeleri devam ediyor, ilçe standart hizmetlerine kavuşacak." diyen Benek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki de herkesin en büyük şikayeti toz olmasıydı. Caddeler temizlenince haliyle toz sıkıntısı da ortadan kalktı. Cadde sürekli sulanıyor. Bordürler ve ağaç gövdeleri boyandı. Çimler biçiliyor ve sulanıyor. İlçenin görüntüsünü bir nebze olsun temiz tutmak adına bunları yaptık. Ara sokaklara parke döşenmesi tamamlandı. Parke çalışması tamamlanınca çok güzel bir görüntü oluştuğu gibi ilçe çöp görüntüsünden kurtularak temizlenmiş oldu."

Araç gereç ve tesisleşme ihtiyacı

Benek, ilçenin ihtiyaçlarını iki kategoriye ayırdıklarını belirterek, araç gereç kategorisinde, seyyar gasilhane, cenaze aracı, biri büyük biri küçük temizlik aracı ile ilaçlama ve sulama aracına ihtiyaç duyduklarını, bu araçların tedariki ile daha iyi hizmet vereceklerini aktardı.

Tesisleşmeye ilişkin de atıl durumdaki bir futbol sahasını tam donanımlı hale getireceklerini bildiren Benek, futbol sahasının yanına yüzme havuzu, spor kompleksi yapacaklarını kaydetti.

Benek, şöyle devam etti:

"Düğün salonuna ihtiyacımız var. Burada halen düğünler sokak aralarında yapılıyor. Bir de kapalı pazar alanı yapmayı düşünüyoruz. Pazarımız halen sokak ortasında kuruluyor. Bu da hem görüntü hem de hijyen açısından uygun değil. Kültür merkezine ihtiyacımız var. İlçede maalesef kültür merkezimiz yok. Kültür merkezini yaparken tabii çok amaçlı bir merkez yapmayı düşünüyoruz. Bunun içinde büyük bir kütüphane ve ücretsiz internet sağlayıcısı olacak ayrıca kondisyon aletlerinin bulunduğu spor salonu olacak."

Cadde düzenlemesi

Benek, ilçe merkezinden geçen 2,5 kilometrelik caddede kaldırım düzenlemesi yapacaklarını ifade ederek, caddedeki kaldırımların bu sayede standartlara ve çağa uygun hale geleceğini aktardı.

Caddede engelli vatandaşlar için bir yürüyüş, bir de bisiklet yolu olacağına işaret eden Benek, bölgenin yeşillendirme ve aydınlatmalar ile de estetik hale getirileceğini anlattı.

Benek, mezarlıkların da düzenleneceğini, yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra mezarlık yollarının parke taşıyla döşeneceğini söyledi.

"Devlet büyüklerimizi mahcup etmemeye çalışacağız"

Hizmetleri yerine getirirken devletten de destek isteyeceklerini vurgulayan Benek, "Allah bize fırsat verir de bunları başarabilirsek kendi adıma vicdanen, 'bu işi başardım' diyebileceğim. Önce Allah'a sonra halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirip devlet büyüklerimizi mahcup etmemeye çalışacağız." diye konuştu.

Benek, verilen görevi layığı ile getirmenin gayreti içinde olacaklarını belirterek, bu kapsamda kendilerine yardım eden, ellerinden tutan, yanlarında olan herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Halit Benek Mazıdağı Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title