Haberler

    Mazda Cx-3'ün Detayları Açıklandı

    CARMEDYA.COM – Mazda, 2014 Los Angeles Auto Show’da yepyeni modeli CX-3'ün tanıtımını gerçekleştiriyor.

    Mazda, 2014 Los Angeles Auto Show’da yepyeni modeli CX-3'ün tanıtımını gerçekleştiriyor. Japon üreticinin kompakt crossover sınıfındaki temsilcisi SUV, SKYACTIV Teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımı özelliklerini bünyesinde barındıran yeni nesil ürün hattındaki araçların beşinci modeli olarak karşımıza çıkıyor.


    Güç aktarma özellikleri arasında SKYACTIV-D 1.5-litre temiz dizel ve SKYACTIV-G 2.0-litre doğrudan enjeksiyonlu benzinli motorlar bulunuyor. Mazda’nın yeni nesil AWD sisteminin yanında her bir seçenek, önemli ölçüdeki düşük emisyonlarıyla birlikte güçlü ve doğrusal sürüş performansı sunuyor. Aynı zamanda müşterinin sürüş keyfini arttırmak adına model, araç içi bağlantı sistemi MZD Connect* ve i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik özellikleri gibi Mazda’nın çok çeşitli son teknolojilerini de sunuyor.


    2015 yılı ilkbaharından itibaren Japonya’da üretilerek, tüm dünyada satışlarına başlnacak CX-3'ün Mazda ürün hattının yeni temel modeli olması bekleniyor.


    * MZD Connect, Japonya, ABD, Kanada ve Meksika’da Mazda Connect olarak biliniyor.



    Tasarım


    CX-3’ün ön kısmında yatay şekilde akan yoğun bir enerji ifadesi oluşturmak için tasarlanan ön ızgara, gümüş renkli ön kenarlarıyla birlikte yedi ucun birleşiminden oluşuyor. İmza niteliğindeki kanat, düz metalden üretilmişçesine kalın ve üç boyutlu. Tüm gövdeyi sarmalayan güçlü hız hissinin başlangıç noktasını oluşturuyor.


    Far düzeneği, geri doğru bakan gözler gibi ince ve keskin bir tasarım oluşturmak için dönüş sinyallerini ana far ünitesinin dışında konumlandırıyor. İmza niteliğindeki kanadın uçları ise, entegre LED aydınlatma çizgileriyle farlara doğru uzanıyor. Modelin sert ifadesini arttırarak kısa farları çevreleyen ışıklı imzayla araca karakteristik bir görünüm kazandırıyor.


    A-sütunlarının altına doğru uzanması için arkaya doğru itilen ön çamurlukların üst noktasıyla birlikte, CX-3'ün yan görünümü aracın normal boyutlarından çok daha büyük bir gövde hissi uyandırıyor. Aşağıdaki üç bölüm için gövde yüzeyinin her bir noktasındaki zengin ifade ve gizli değişikliklerin oluşumuna özen gösterilmiş: Gövdenin ön yarısı, uzayıp giden bir şekille uzun bir burna sahip; kabin bölümü D-sütunlarından elektrik geçirilmesiyle elde edilen pürüzsüz bir görünüme sahip ve gövde arkasındaki düz parça ise güçlü bir görünüm kazandırıyor.


    Arka tarafa temiz bir görünüm ve güçlü bir dayanıklılık hissi katan kısa bir uzantı tasarlamak için plaka, arka tamponun üst kısmına yerleştirilmiş.


    CX-3, yeni geliştirilen Seramik Grisi Metalik gövde rengine sahip. Araçta opsiyonel olarak sunulan 18 inç lastikler, metal grisi renkle boyanmış ve işlenmiş metalin parlaklığıyla kontrast oluşturulmuş kalın ve yontulmuş kollarla dikkat çekiyor.




    İç mekan


    Kabini çevreleyen karakter çizgisi ve kapı döşemesinin derin oyuntulu üç boyutlu şekliyle birlikte nispeten yüksek kemer çizgisi, ön koltuk alanı için rahatlık ve açıklık hissi yaratıyor.


    Tüm bilgiler görüntüleniyor ve kontrol sistemleri ise Mazda’nın göz hizasındaki kokpit konseptine dayanan sürücü odaklı tasarımla uyumlu bir konumda bulunuyor.


    Gösterge paneli başlığını kaplayan yumuşak malzemenin ön kenarı, olgunluk özelliği katan dikişli bir görünüme sahip.


    Kabinin parlak ve yüksek kalitede görünmesi için her bir nokta yeniden geliştirildi. Kapı döşemesindeki kolçaklarda ve taban konsolu dizliklerinde kullanılan koyu kırmızı vurgular ile düz metalden oyulmuş gibi görünen iç kapı kolu uçlarındaki keskin şekil bunlara örnek verilebilir.


    Sofistike bir ortam görünümü veren saf beyaz deri ve siyah Lux Suede tercihi gibi farklı koltuk malzemelerinin birleştiği noktalarda ise ince şeritler kullanıldı.


    Boyutlar


    Mazda’nın yeni modeli 4,275 mm (toplam uzunluk), 1,765 mm (genişlik) ve 1,550 mm (yükseklik, yüksüz, köpek balığı yüzgeci anten dahil) boyutlarına sahip. Uzun burun 910 mm ön konsol çıkıntısına sahip, yekpare görünümlü arka çıkıntı 795 mm ve dingil mesafesi 2,570 mm.


    İnsan-makine ara yüzü (HMI) ve araç içi bağlantı sistemi


    Mazda’nın yeni nesil HMI’si, en önemli öncelik olan güvenliğin izinden gidiyor. Kokpit tasarımı, doğru sürüş pozisyonunu korurken ve emniyetli sürüşe konsantre olurken sürücülerin büyük miktarlardaki bilgiyi işlemelerini sağlamaya yönelik uyarı kokpit konseptine dayanıyor.


    Sürücüye gerekli olan bilgi ve gösterge panelini kontrol etme cihazları, güvenlik için optimal düzeyde konumlandırılmı. Bunlar arasında Aktif Sürüş Ekranı, yedi inçlik orta gösterge paneli ve HMI Kumandası da mevcut.


    MZD Connect, hareket halindeyken bile internet bağlantısı ve iletişim gibi işlevlerin daha güvenli ve daha kolay yapılmasını sağlayan bir araç içi bağlantı sistemi… Eller serbest telefon özelliği, kısa mesajların alımı gibi Bluetooth hizmetleri ile HARMAN Aha dahil internet radyosu da sunuyor.



    Sürüş dinamikleri


    Yeni SKYACTIV-D 1.5 ve SKYACTIV-G 2.0 motor seçeneklerine sahip CX-3 ile birlikte yeni nesil bir AWD sistem de tanıtılıyor.


    CX-3 SKYACTIV şasiye sahip. Bu şasi, tamamen yenilenmiş süspansiyon ve direksiyonu sayesinde güven ve gelişmiş konfor düzeylerini garantileyen istikrarlı tepkiler sunuyor.


    Şasi, çok verimli bir donanım ve yüksek kalite hissiyle doğrusal yol tutuş ve sürüş konforu sunmak için sürtünme özelliklerini optimize eden ön ve arkada amortisörlere sahip olan bir hafif burulma kirişli arka süspansiyon sistemiyle birlikte çalışıyor.


    Tüm araçta ve parçalarda yüksek dayanıklı çeliğin kullanım oranı yüzde 63… Aşırı yüksek dayanıklı çeliğin (780MPa ve üzeri) kullanım oranı yüzde 29 ve tamamının yüzde 4’ü ise 1,180MPa oranında…


    Tüm motor seçeneklerinde hem otomatik hem de manuel altı kademeli şanzıman tercih edilebiliyor.


    Yeni nesil AWD sistem, ilk defa Mazda CX-5’te kullanılan aktif tork kontrol bağlantısıyla birlikte çalışıyor, muhteşem sürüş ve araç dengesi sağlıyor. Sürücünün isteklerini doğru şekilde izleyen ve sürekli sürüş koşullarını değiştiren sensor sinyallerinin kullanıldığı dünyanın ilk ön tekerlek kayma uyarı algılama sistemine sahip. Ayrıca CX-3, güç kesme özellikleri ve hem kompakt hem de hafif yeni geliştirilen arka diferansiyel üniteye sahip.


    Güvenlik


    Milimetre dalga radarı gibi algılama cihazlarının kullanıldığı Mazda’nın i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik teknolojisinin kullanılması sayesinde sürücü, şehir içinde, otoyolda ya da virajlı yollarda her şekilde emniyetli sürüşün tadını çıkarabiliyor.


    Kaza durumunda yolcuları korumak adına, çok çeşitli emniyet donanımları ve mekanizmaları kullanılıyor. Bunların arasında; SRS hava yastığı sistemi, yolcunun başını sıkıca destekleyen bir ön koltuk yapısı ve darbe enerjisini emmek üzere tasarlanmış kapı kolu dayanakları bulunuyor.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Los Angeles Japonya Kanada Mazda Otomobil Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title