Haberler

Mazbatasını Alan AK Parti'li Turhan: En Kıymetli İkinci İmzam

Güncelleme:

AK Parti'den İzmir milletvekili seçilen İbrahim Turan, mazbatasını alırken attığı imzanın, en kıymetli imzası olduğunu söyledi.

Ak Parti'den İzmir milletvekili seçilen İbrahim Turan, mazbatasını alırken attığı imzanın, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olduğu dönemde 20 TL'lik banknota attığı imzanın ardından en kıymetli imzası olduğunu söyledi. Turhan, hükümet kurulması sürecindeki belirsizlikten ekonominin etkilenmemesini nedeninin koalisyonda AK Parti'nin büyük ortak olacağına olan güven olduğunu söyledi.

İzmir İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını alan son milletvekilleri AK Partili İbrahim Turhan ve Hamza Dağ oldu. Turhan eşi Fatma Turhan ile birlikte mazbatasını alırken tutanağa attığı imzanın Merkez Bankası Yardımcısı görevindeyken 20 TL'lik banknot üzerine attığı imzanın ardından en kıymetli ikinci imzası olduğunu söyledi.

Turhan, "Banknotların üzerinde merkez bankasının başkanıyla, başkan yardımcısının imzası oluyor. Altı sıfır silindikten sonra yeni çıkan 20 TL'lik banknotların üzerinde imzam vardı. Paranın üzerinde insanın imzasının olması önemli bir şey. Para ve bayrak egemenlik simgeleridir. Şimdi bir diğer egemenlik simgesi milletin vekaletini gösteren mazbatanın üzerinde imzam var. 20 TL ile beraber en kıymetli ikinci imzam oldu" dedi.

Basın mensuplarının seçim sonuçları, koalisyon olasılıkları, sürecin ekonomiye etkileri konusundaki sorularını yanıtlayan Turhan, "Böyle bir belirsizlik dönemi bundan 13 yıl önce ortay çıksaydı olabilecek çalkantıları tahmin edebilirsiniz. O dönem koalisyon iktidarı varken tartışmalar sonucu büyük kriz yaşanmıştı Türkiye. AK Parti'nin performansını eleştirenlere en güzel yanıt şu 15 günde küresel ekonomide büyük çalkantılar yaşanırken, komşumuz Yunanistan iflas ederken bu sürece Türkiye'nin sükunetle geçirmesidir. Bu durum Ak Parti'nin Türkiye'ye ne kattığını açık göstergesidir" dedi.

Türkiye'nin yerel, Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçim olmak üzere 1.5 yıllık seçim atmosferinden çıktığına dikkat çeken Turhan, gündemin ister istemez siyaset odaklı oluştuğunu söyledi. Turhan "Oysa bizim içinde yaşadığımız dönem ekonomik olarak küresel kırılganlıkların fazla olduğu, hem AB kaynaklı hem de ABD'nin faiz artışının etkileri olacağı bir dönem. Türkiye ekonomisini daha fazla ertelemeye tahammül olmayan yapısal hareketlere acilen ihtiyacı var. Bir an evvel siyasi belirsizlik ortadan kalkmalı. Milletin kararı gereği Ak Partinin büyük ortağı olacağı koalisyon süratle kurumlu. Ülkede hizmetler aksamadan kesintisiz devam etmelidir. Bir koalisyon gerçekleşmemesi durumunda demokrasilerde hakemin millettir. Biz milletin iradesine saygılı olduk. Bazıları gibi millet bizi desteklediği zaman övüp, desteklemediği zaman hafife alan yaklaşım sergilemedik. Önceliğimiz mümkün olan bir hükümetin kurulmasıdır" dedi.

Piyasaların birinci önceliğinin, beklentinin mevcut tablodan bir istikrar, hükümet çıkması olduğunu belirten Turhan, şu anda ekonomide yaşanan dengenin iki nedeninden birincisinin Ak Parti'nin geçici de olsa hükümetinin devam etmesi olduğunu söyledi. Turhan "Bu ekonomi çevrelerine büyük güven veriyor. İkincisi de AK Parti'nin büyük ortağı olacağı koalisyon kurulacağına olan güvendir. Bu olmazsa mutlaka makro ekonomik fiyatlar üzerinde kur, faiz üzerinde bir etkisi olabilir" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Turhan İbrahim Turan Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title