Haberler

Mayıs Ayında Türkiye'de Bir İlk Manisa'da Yaşanacak

Türkiye’de ilk kez Manisa’da gerçekleştirilecek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesinde alınacak kararların hem Manisa tarımına hem de Türk tarımına yol göstermesi bekleniyor.

Türkiye'de ilk kez Manisa'da gerçekleştirilecek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesinde alınacak kararların hem Manisa tarımına hem de Türk tarımına yol göstermesi bekleniyor.

8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi'nin tanıtım toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

Toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, CBÜ Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, sektör temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

Programının açılış konuşmasını yapan Vali Savaş, gerçekleştirilecek olan bilimsel etkinlik öncesi bir araya geldiklerini anlatarak, "Manisa Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim yapan illerinin başında geliyor. Potansiyeli ve çalışmaları olan bir şehir. Bu potansiyelini ilk çağlardan bu yana koruyan bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarımsal üretimin nihai aşamasında tüketimi de bu çerçeveye koymak lazım. Sadece üretici ve üretici karlılık oranının yanında tüketim evresi olan gıda noktasını da bu konseptin içine katmak lazım. Tüketici boyutunu da içine katarak daha geniş ele aldık. Sadece geçimini bu alandan sağlayan kesimi değil, ihracat yapan ve tüketen kesimleri de bunun için aldık. Böyle önemli bir alanda insanın sağlıklı beslenmesi için önemli olan yaklaşımlarımızın daha bilimsel ve imkanları en üst seviyede kullanarak planlamaktayız. Sadece bir toplantı ile bunu bırakmak olmaz. Toplantı sonrası eylem planı hazırlamak için 8-10 Mayıs tarihleri arasında 3 gün sürecek bir tarım zirvesi gerçekleştireceğiz. Bu zirve Manisa tarımına yön verecek. Hem ulusal anlamda hem de uluslar arası alanda buradan çıkan sonuçları duyuracağız. Tarımdaki riskleri, önümüzü bloke etmeden bilimsel bir ortamda çalışmasını yapacağız. Önemli bir niyet ve çalışma. Sonuçları itibariyle iyi niyetle yola çıkılmış ve Manisa için hayırlı olacak bir çalışma" dedi.

Vali Savaş el ele verildikten sonra hem Manisa'nın hem de Manisa'daki birlik ve odaların ülke ekonomisinin gelişimine daha nitelikli ürün hazırlamada azami başarı sağlanacağına inandığını söyledi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise zirvenin Manisa Valiliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Tarım Artı Organizasyonunun işbirliği içinde organize edileceğini belirtti. 8-10 Mayıs tarihleri arasında Anemon Otel'de yapılacak zirvede Gıda Tarım ve Hayvancılık Komiteleri olarak 5 farklı alanda 32 çalışma masasında yürütüleceğini kaydeden Çebi, "Zirvede Gıda Komitesi, Bitkisel Üretim Komitesi, Hayvansal Üretim Komitesi, Kırsal Kalkınma Komitesi, Toprak, Su ve Çevreyi Koruma komiteleri olacak. Zirveye teknik komite başkanlıklarının yanında 9 farklı üniversiteden 40'a yakın akademisyen katkı sağlayacak. Teknik komiteler içerisindeki ilgili çalışma masalarında mevcut durum durumlar, gıda kalitesi, gıda güvenliği, işletme kalitesi, hammadde temini, ürün nakli, lojistik ve işletme stratejileri, kalıntı katkı sorunu ve toksikolojik problemler, pazarlama stratejisi, sektörel gelişmeler, fırsat ve tehditlere ilişkin değerlendirmeler, stratejik öncelik, hedef ve eylemler masaya yatırılacak" dedi.

Zirvede Gıda Komitesi Başkanlığını yapacak olan Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu ise zirvenin hem Türkiye'de bir ilk olması hem de gıda gibi önemli bir konuda gerçekleştirilecek olmasının önemine dikkat çekerek, "Burada Manisa olarak nelerde iyiyiz, nelerde kötüyüz, başarılı ve zayıf yanlarımız neler bunları belirleyeceğiz. Hammadde durumumuz nedir, pazarlama stratejimiz nedir nasıl olmalıdır, güçlü olan yönlerimize nasıl daha fazla katma değer sağlar ve geliştirebiliriz bunları görüşeceğiz. Bu ürünleri Manisa patentli yapmak için çalışmalar yapılacak" şeklinde konuştu.

Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi ise zirvede ortak bir slogan ve logo bulunmasının isteyerek, "Böylece Manisa'nın ortak bir logosu olacak ve ona sahip çıkılması gerek. Bu slogan ve logo tüm dünyada ürünün Manisa'dan geldiğini gösterecek ve tanıtıma da katkı sağlayacaktır" dedi.

Türkiye'de ilk kez böylesine bir zirvenin Manisa'da yapılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman ise, "Buradaki amacımız herkesin aynı anda kazanması. Herkesin bu birliktelikten çok şey kazanacağını umuyoruz. Tarımın oluşturduğu katma değerleri Manisalılar en iyi şekilde değerlendirecektir" diye konuştu.

Tarım ve tarıma dayalı sanayi ile Manisa'nın Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu kaydeden Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da Manisa'nın dünyada Manisa ve Türk üzümünü tanıtmakta önemli bir rol aldığını kaydederek yapılacak zirve sonrası alınacak olan kararların takip edilmesinin ve uygulanabilirliğinin devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan diğer oda ve birliklerin temsilcileri de zirvenin hayırlı olması temennisinde bulundular. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Çebi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title