Haberler

Mayıs Ayı Sameks Verileri Muğla'da Açıklandı

Güncelleme:

MÜSİAD Mayıs ayı SAMEKS verileri açıklandı. Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir ve MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Akif Demirbaş tarafından açıklanan veriler umut verdi.

Bileşik Endeks, Son 19 ayın en yüksek değerine ulaştı

Veriler hakkında bilgi veren Demirbaş, "Mayıs ayında yaptığımız çalışmada, toplanan verilerde, bu ay sanayi endeksi önceki aya göre 4,26 puan artarak 59,50 değerine, hizmet endeksi ise bir önceki aya göre 4,87 puanlık artış göstererek 56,75 puana yükselmiştir. Bileşik Endeks Mayıs ayında bir önceki aya göre 4,69 artarak 57,55 puan olarak ölçülmüştür. Bileşik Endeks Mayıs ayındaki 57,55 puanlık değeriyle son 19 ayın en yüksek değerine ulaşmış ve Türkiye ekonomisindeki canlılığı işaret etmiştir"dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, her ayın son haftasında açıkladığı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verileri Muğla'da düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

2012 yılının Ekim ayında başladıkları veri toplama çalışmalarının, 2013 yılının Ocak ayında düzenli bir şekilde raporlara dökülerek raporlama çalışmalarının başladığını belirten Özdemir, SAMEKS verilerinin gelecek aylardaki ekonomik hareketler hakkında bilgi verdiğini söyledi. TÜİK verilerinin iki ay geriden geldiğini ifade eden Özdemir, SAMEKS'in piyasa nabzını tutması bakımından daha etkili bir rehber olduğunu ifade etti.

Özdemir, bin 100 iş yerinde tespit edilen havuz çalışmasında, 500 iş yerinin satın alma müdürleri ile yapılan veri çalışmasından akademisyenlerin de desteği ile bu bilgilere ulaşıp gelecek aylardaki karşılaşılacak sıkıntıları gördüklerini ifade etti.

MÜSİAD Genel Sekreter yardımcısı Ahmet Akif Demirbaş, "Mayıs ayında yaptığımız çalışmada, toplanan verilerde, bu ay sanayi endeksi önceki aya göre 4,26 puan artarak 59,50 değerine, hizmet endeksi ise bir önceki aya göre 4,87 puanlık artış göstererek 56,75 puana yükselmiştir. Bileşik Endeks Mayıs ayında bir önceki aya göre 4,69 artarak 57,55 puan olarak ölçülmüştür. Bileşik Endeks Mayıs ayındaki 57,55 puanlık değeriyle son 19 ayın en yüksek değerine ulaşmış ve Türkiye ekonomisindeki canlılığı işaret etmiştir"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Muğla Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title