Haberler

Mayıs Ayı İhracat Rakamları Açıklandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kentte Mayıs ayında 522 milyon 920 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kentte Mayıs ayında 522 milyon 920 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Mayıs ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, dünya genelinde yaşanan parasal daralmanın ihracatı etkilediğini söyledi. Bartık, şöyle devam etti:

" Türkiye'nin önemli ihracatçı şehri Gaziantep'in ihracatı Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 düştü. Geçen senenin Mayıs ayında 555 milyon 790 bin dolarlık dış satım yapmıştık, bu senenin Mayıs ayında bu rakam 522 milyon 920 bin dolara geriledi. Rakamları ve sıkıntılı bölgeleri inceliyoruz. Ocak-Mayıs arasındaki sürece baktığımızda Gaziantep'ten 2 milyar 560 milyon 699 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. İhracatçımız her şeye rağmen yeni pazar arıyor."

Bartık, Avrupa Merkez Bankası'nın ek genişleme adımlarıyla Avro bölgesinde ithalatın artmaya başladığını ifade etti. Bu pazardan daha fazla pay almak istediklerini belirten Bartık, Türkiye'nin AB'ye Avro bazında ihracatının arttığını, farklı pazarlara açılımlarla ihracatı artırmak istediklerini ifade etti.

İLK 10 İÇİNDE EN AZ DÜŞÜŞ GAZİANTEP'TE

Bartık, Gaziantep'in ihracat yapan şehirler arasında 6.'lık unvanını koruduğunu anımsattı. Daha önce elini taşın altına koyan Gaziantepli iş adamlarının şimdi gövdesini taşın altına koyduğunu vurgulayan Bartık, " Türkiye'nin ihracatında önemli pay sahibi olan illerimizin ihracatında önemli düşüş yaşıyor. Türkiye ihracatı yüzde 19 geriledi. İlk 10 içinde en az düşüş Gaziantep'te. İlerleyen aylarda, özellikle eylül ayında ihracatın artışa geçmesini düşünüyoruz" diye konuştu.

Bartık, pazarlardaki gelişmeleri izlemeye aldıklarını, önlemleri de buna göre yaptıklarını belirtti. Seçimden sonra ekonomiye daha fazla ağırlık verilmesini beklediklerini vurgulayan Bartık, "Hedefimiz belli, bu hedefleri gerçekleştirmenin yollarını arıyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Eyüp Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title