Haberler

Mayıs 2015'Te Avm Ciro Endeksi %19,7 Arttı

Güncelleme:

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı.

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2015 Mayıs döneminde bir önceki yılın Mayıs ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 19,7 artarak 188 puana ulaştı.

AVM'lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar Mayıs 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre 31 puan yükseldi ve verimlilik m2 başına Mayıs 2015'te 718 TL'ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul'da 845 TL, Anadolu'da ise 633 TL olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında en büyük ciro artışı diğer ve teknoloji kategorilerinde gerçekleşti…


Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı ile karşılaştırıldığında 2015 Mayıs döneminde kategoriler bazında en yüksek artış yüzde 34 artışla AVM'lerdeki diğer* alanların cirolarında gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayı ile karşılaştırıldığında endeks teknoloji kategorisinde yüzde 25, genel kategoride yüzde 20, giyim kategorisinde yüzde 18, yiyecek kategorisinde yüzde 14 ve ayakkabı kategorisinde yüzde 11 artış kaydederken hipermarket kategorisinde cirolar yüzde 9 oranında düşüş kaydetti.


Ziyaret Sayısı Endeksi

Mayıs 2015 verilerini bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda ziyaret sayısı endeksinin bu dönemde yüzde 5,1'lik bir artış gösterdiğini görüyoruz.

AVM Endeksi Mayıs 2015 sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü "AVM endeksi Mayıs 2015 döneminde bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 19,7 oranında arttı. AVM'lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen ciro da 2015 yılındaki en yüksek oranına Mayıs ayında ulaştı ve verimlilik 718 TL'ye ulaştı. AVM cirolarının 2015 yılında bir önceki yılla karşılaştırıldığında her ay yükseliyor olması sektörümüz açısından son derece olumlu. Uzun yaz tatili ve yoğun siyasi gündem öncesi endeks tarafından gelen bu pozitif rakamlar bizi rahatlatan ve umutlandıran etkenler".

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title