Haberler

Mavi Yolculuğa" Çıkacak Tekneler Denize İndirildi

Hatay-Antalya arasında mavi yolculuğa çıkacak tekneler, sezona yetiştirilmek için bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Hatay- Antalya arasında mavi yolculuğa çıkacak tekneler, sezona yetiştirilmek için bakım ve onarımdan geçiriliyor. Bakımları tamamlanan 17 tekne ise suya indirildi.

Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdemli Balıkçı Barınağı'ndaki 17 teknenin bakımdan geçirilerek yat turizmine hazır hale getirildiğini söyledi.

Mersin ve Taşucu bölgesinde mavi yolculuk turlarına çıkan teknelerin bölge turizmine büyük katkı sağladığını ifade eden Sakın, yaz sezonunda tatilcilerin eğlenmelerini sağlayan teknelerin kışın bakıma alındıklarını belirtti.

Sakın, balıkçı ve yat teknelerinin bakımının ilçe ekonomisine de büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Erdemli Balıkçı Barınağı'nda Antalya-Hatay arasındaki tüm balıkçı tekneleri ile yat turlarına çıkan tekneler, kış aylarında bakıma alınıyor. Bakım işlemleri tamamlanan tekneler, sezon öncesinde denize indiriliyor" diye konuştu.

"Göksu" adını verdiği teknesiyle mavi yolculuk turlarına çıkan tekne sahibi Ali Küçük ise turlara katılan tatilcilerin kendisine teknesinin rengini "Karayip Korsanları filmindeki 'kara inci" gibi boyatmasını tavsiye ettiklerini bu yüzden de teknesini siyaha boyattığını söyledi.

Bakımları yapılan 17 tekne denize indirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Erdemli Antalya Mersin Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

irfan:

Merhabalar maviyolculuk. web. tr sitesindeki teknelerden bahsediyoruz sanırım harikasınız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title