Haberler

Mavi Marmara Saldırısının 6. Yılı Dolayısıyla Konferans Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Genel ve detay Salondan görüntü Muharrem Güneş konuşması - Mavi Marmara gemisinde bulunan Güneş: "Mavi Marmara, oradaki, o coğrafyadaki insanların kalbindeki korku duvarlarını kırdı" Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman'da "Mavi Marmara" konferansı düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Genel ve detay

Salondan görüntü

Muharrem Güneş konuşması - Mavi Marmara gemisinde bulunan Güneş:

"Mavi Marmara, oradaki, o coğrafyadaki insanların kalbindeki korku duvarlarını kırdı"

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 6. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman'da "Mavi Marmara" konferansı düzenlendi.

Saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunan Muharrem Güneş, Adıyaman Belediyesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, insanlık adına ve ablukayı kırmak için Gazze'ye gitmek istediklerini söyledi.

Mavi Marmara'da sadece Müslümanların olmadığını belirten Güneş, "Ateistler, sosyalistler, Yahudiler, Hristiyanlar, hahamlar bile vardı. Böyle bir erdemli hareketin, insanlık için bir araya gelen insanların oluşturduğu bir konvoyda Müslümanlar öncülük yaptılarsa, mazlum olan bütün insanlığa bu öncülüğü dinin bir vecizesi ve gerekliliği olarak yerine getirmesi zaruri bir şey." dedi.

Bu coğrafyanın 100 yıl aradan sonra yine karıştırıldığını savunan Güneş, şöyle devam etti:

"Yine bu coğrafyada yeni haritalar çizmek istiyorlar. Çünkü bir direniş başladı. Bir uyanış başladı. Müslümanlar başlarındaki insanları sorgulamaya başladı. Askeri rejimlerin yok olacağı, kendi kaderlerini kendilerinin tayin edeceği yönetimler istediler. Fakat buna zalimler tahammül etmediler. İşte 2016'dayız. Bugün Amerika'nın Dışişleri Bakanı ile Rusya'nın Dışişleri Bakanı yanına almış oldukları bloklarla Suriye'de barışa ve savaşa karar veriyor. Barış görüşmelerini onlar ayarlıyor, biz Müslümanların sesi çıkmıyor. Mavi Marmara, oradaki, o coğrafyadaki insanların kalbindeki korku duvarlarını kırdı. İnsanlar birazcık olsun özgürlüğün tadını tatmaya başladılar."

Konferans öncesinde, saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız Adıyaman'daki mezarı başında anıldı. Yaldız'ın, Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlığı'nda bulunan kabrine gelen ailesi, yakınları ve arkadaşları dualar okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Fahri Yaldız Adıyaman Marmara Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title