Haberler

Mavi Marmara Davası Savcısı " Yargılamanın Yasal Dayanağı Kalmamıştır"

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili davada savcı Hüseyin Aslan, Türkiye-İsrail arasında yapılan anlaşma gereğince herhangi usuli işlem yapılamayacağını belirterek davanın düşürülmesini talep etti.

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili davada savcı Hüseyin Aslan, Türkiye- İsrail arasında yapılan anlaşma gereğince herhangi usuli işlem yapılamayacağını belirterek davanın düşürülmesini talep etti.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, şikayetçi avukatları mahkeme heyetinin reddini talepleri etti.

Bunun üzerine söz alan savcı Hüseyin Aslan, mahkeme üyelerinin reddi talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddini istedi. Savcı, Türkiye ile Israil arasında yapılan anlaşma gereğince yargılamanın devam edebilmesi için yasal dayanak kalmadığını da belirtti. Savcı, yargılama engeli olan bir davada tanık, mağdur dinleme gibi usulü işlemler yapılamayacağını belirterek öncelikle davanın yargılama engeli sebebiyle düşürülmesine kararı verilmesini, bunu reddederse diğer taleplerin değerlendirilmesini talep etti.

Savcının talebi üzerine şikayetçi avukatları söz alarak delillerin tartışılması gerektiğini ve bu konuda itiraz haklarının olduğunu belirterek talebin reddini istediler. Şikayetçi avukatlarından Ömer Kavili, anlaşmanın orijinal metninin getirildikten sonra tartışma yapılmasını talep etti. Sanık avukatları da davanın düşürülmesini talep ettiler. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aslan Marmara Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title