Haberler

Mavi Marmara Davası Mustafa Köse

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Köse, "Gazze Özgürlük Filosu, insanlığın ortak vicdanını temsil eden bir yardım organizasyonudur. Filoya yapılan saldırı tüm insanl...

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Köse, "Gazze Özgürlük Filosu, insanlığın ortak vicdanını temsil eden bir yardım organizasyonudur. Filoya yapılan saldırı tüm insanlığa yapılmıştır" dedi.

İHH gönüllüleri adına Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Köse, Mavi Marmara Davası'nın 4'üncü duruşmasının 10 Ekim'de Çağlayan Adliyesinde görüleceğini hatırlattı.

Müslümanların gündemlerinin her gün hızla değiştiğini ifade eden Köse, İsrail'in belki de tarihinde ilk kez yargılandığı davanın özellikle gündemden düşürüldüğünü öne sürdü.

Köse, İHH olarak Filistin'deki abluka kalkıncaya ve Mavi Marmara'nın sorumluları cezalandırılıncaya kadar davanın peşini bırakmayacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kamuoyunda İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesiyle her şey hallolmuş gibi bir izlenim oluştu. Bu İsrail'in yalandan bir özür dileyerek ve dikkatleri tazminat konusuna yoğunlaştırarak gündemi başka noktalara kaydırmasından başka bir olay değildir. Bu metot İsrail'in başı her sıkıştığında başvurduğu klasik şark kurnazlıklarından biridir. Gazze Özgürlük Filosu, insanlığın ortak vicdanını temsil eden bir yardım organizasyonudur. Filoya yapılan saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. İnsanlığın ortak davası olan Mavi Marmara Davalarını insanlık onuru adına, saldırıda şehit edilen dokuz insani yardım gönüllüsü adına, başından vurularak ağır yaralanan ve 3 yıldır yoğun bakımda olan üç çocuk babası Uğur Süleyman Söylemez başta olmak üzere tüm yaralılar adına takip ediyor ve destekliyoruz."

Ellerinde "Kahrolsun İsrail" yazılı dövizler ile Mavi Marmara saldırısının fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

-protesto

-basın açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Köse Marmara Kayseri Gazze Politika Güncel Haberler

title