Haberler

Mavi Karpuz'da Umduğunu Bulamayan Temel, Çareyi Sebzecilikte Arıyor

Güncelleme:

Trabzonlu Temel Yaşar Yazıcı, 3 bin 500 metrekarelik fındık bahçesinden verim alamayınca Japonların kare ve içi mavi karpuzunu üretti. O da olmayınca sebzeciliğe döndü

Trabzonlu Temel Yaşar Yazıcı, 3 bin 500 metrekarelik fındık bahçesinden verim alamayınca Japonya'da üretilen kare ve içi mavi olan değişik karpuz türlerini memleketinde üretmeye başladı. İnternet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda oluşturduğu örnek bahçesinden 12 ton ürün almayı planlarken 6,5 ton verim elde eden Yazıcı, şimdi de maydanoz ve brokoli yetiştirmek için kolları sıvadı.

FINDIK'TAN KAZANAMADI

Merkeze bağlı Akoluk Mahallesi'nde ikamet eden 50 yaşındaki Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üretimiyle uzun yıllar uğraştığını ancak fındıkta beklediği verimi alamadığını söyledi.

İNTERNETTE GÖRDÜ GETİRTTİ

Yazıcı, fındıktan verim alamayınca alternatif aramaya başladığını belirterek, "Aklıma ilk karpuz üretimi gelmişti ve internetten sürekli araştırma yaptım. Japonya'da üretilen karpuzlar çok dikkatimi çekti ve bu nedenle de ilk olarak yurt dışından kare ve içi mavi olan karpuz türlerinin tohumunu getirttim. Kısa sürede fındığa alternatif olarak 3 bin 500 metre karelik arazimde karpuz üretmeye başladım." dedi.

"JAPON KARPUZU HAYALLERİNİ YIKTI"

Kare karpuz ve içi mavi olan karpuzun Türkiye'de örneği olmadığını vurgulayan Yazıcı, "Karadeniz insanı farklı şeyleri sever dedim ama umduğum gibi olmadı. Karpuz üretimi zor ve zahmetli bir iş. Çok emek harcadım ama hayallerimdeki gibi olmadı. Karpuz fındığa göre oldukça verimli bir üründü ama hava şartları pek iyi gitmeyince beklediğim verimi alamadım. Toplamda 12 ton verim beklerken 6,5 ton civarında verim elde ettim." diye konuştu.

SIRADA MAYDANOZ VE BROKOLİ VAR

Yazıcı, internette araştırma yapmaya devam ettiğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacım Türkiye'de olmayan ürünleri bölgemizde yapmak ve bölgemizin Türkiye'de ve dünyada tanıtımını yapmaktı. O nedenle ben bu işe gönül verdim ve bu işi yapma arzusundaydım. Japon karpuzu hayallerimi yıksa da beni pes ettiremedi. Bu kez de hava şartlarını ve getirisini düşünerek sebzecilik yapmaya karar verdim. İnternette bu kapsamda da uzun araştırmalar yaptım ve maydanoz ile brokoli yetiştirmeye karar verdim."

YÜKSEK VERİMLİ ÜRÜN PEŞİNDE

Toprakla uğraşmayı sevdiğine dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti: "Benim için verim çok önemli. Araştırmalarıma göre maydanoz da verimi oldukça yüksek bir tür. O nedenle zaman kaybetmeden arazime maydanoz diktim. Maydanozdan 8 defa kesim alabiliyorsunuz. Fındıktan karpuzdan verim alamadım ama bu sefer umutluyum. 80 bin bağ maydanoz ile 1.5 ton brokoli üretmeyi hedefliyorum. Allah'ın izni ile bu sefer olacak ve hedefime ulaşacağım. Bu kez yüzde 99 başarılı olacağıma inanıyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Yaşar Yazıcı Türkiye Japonya Akoluk Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

yol:

helal olsun herkes senin gibi olsa bu memleketin sırtı yere gelmez

31
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ulan dana gafa. adam emek veriyo ugrasıyo arastırıyo bi ürünler elde ediyo yılmıyo farklı üretimler peşine düşünüyo. sen bilgisayar basından tuvalete bile zor gidiyosundur. klavye basında anca kendi kapasiten seviyesinde dalga geçmeye çalışırsın.

34
2
yanıtYanıtla
NMobil-IOS:

Laz a hamsi yeter ve artar beyinleri fazlasını kaldılaramaz hamsi beyinliler :)

7
20
yanıtYanıtla
SARAÇ:

Ah be kardeşim keşke kendini bu duruma düşünmeseydin, neden böyle bir yorum yaparak eğitim ve zeka seviyeni gözler önüne serdin. Nasıl bir canlısın sen gerçekten çok yazık acıyorum sana.

yanıt2
yanıt1
Yusuf D.:

Sana bende acıdım hakikaten, bu nasıl bir embesilliktir böyle, hamside kurtaramaz seni.

yanıt2
yanıt0
08:

lazın hamsisini yemişsin anlasılan sen ondan bu öfken kinin

yanıt0
yanıt0
Xboy:

Uyyy hamsi aklunla çulsuzmu kaldun kafasuz laz uşağu uy uy uy

3
23
yanıtYanıtla
mallllllllll:

kafasız derken , ee tabi herkes karşıdakinin kendi gibi bilirmiş:)

yanıt25
yanıt2
murat candan:

fındıgın kilosu 80 tl. 3500 metrekareye yaklasık 200 agac sıgar her agactanda 15 20 kilo cıksa 3 ton ediyor koyde 10 tl den satsa eder 30 bin tl daha ne istiyor 3. 5 donum araziyle trilyoner olmayı mı hedefliyor oyle olsaydı benim 28 donum arazim var simdi ne yatlar alırdım

23
3
yanıtYanıtla
idrus yazici:

murat candan sen hiç finduk ağaci gördinmi

yanıt1
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title