Haberler

Mavi Ege" Seferlerine Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kiralama yoluyla filosuna kattığı "Mavi Ege" arabalı vapuru, düzenlenen törenle İzmir Körfezi'ndeki seferlerine başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kiralama yoluyla filosuna kattığı "Mavi Ege" arabalı vapuru, düzenlenen törenle İzmir Körfezi'ndeki seferlerine başladı.

"Mavi Ege" arabalı vapuru İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle Bostanlı-Üçkuyular arasında ilk seferini yaptı.

Kocaoğlu, vapurun hizmete alım töreninde, vapurun ilk yolcusuna plaket ve çiçek verdi.

Vapur hakkında gazetecilere bilgi veren Kocaoğlu, "Bizim arabalı gemilerimiz de yolcu gemilerimiz de çok eskiydi. Hem 15 yolcu gemimiz için hem de üç tane arabalı vapur için ihaleye çıktık. Bir yanda onların yapımı devam ediyor. Bu arada boşluk yaratmamak, arabalı vapurlarımız çok eski olduğu için arıza yaptığından seferlerimizin aksamaması için önce Mavi Körfez'i kiralayıp devreye almıştık. Bugün de Mavi Ege'yi kardeş gemiyi kiraladık" dedi.

Kocaoğlu, "Mavi Ege"nin 52 araç ve 350 yolcu kapasiteli olduğunu ifade etti.

Manevra kabiliyeti yüksek olan "Mavi Ege" arabalı vapurunun, 12 knot sürat yapabildiği, yeni nesil bir gemi olması nedeniyle yakıt harcamalarının daha tasarruflu olduğu ve diğer vapurlara oranla yüzde 30 daha az yakıt tükettiği belirtildi.

Denize hiçbir şekilde atık bırakmadığı bildirilen vapurda engelli yolcular için de gerekli uygulamaların yapıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title