Haberler

Mavi Bayraklı Plajlara Denetimden Yüzakı İle Çıktı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimize kazandırılan Mavi Bayraklı plajlarımızdan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci halk plajı Uluslara arası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen '' Mavi Bayrak '' projesi kapsamında denetime tabi tutuldu.

SAYGIN BİR EKO ETİKET

Büyükşehir tarafından yapımı gerçekleştirilen plajlarda temiz, bakımlı güvenli ve sürdürülebilir bir çevrenin örneği olan Mavi Bayraklı plajlar vatandaşlarımızın huzur içinde plajı kullanmalarına sebep oluyor. Turizm ve çevre sektörlerini bir araya getiren ve saygın bir eko etiket olan mavi bayrak gerekli çevre yönetimini temsil ediyor.

SÜREKLİ KONTROL EDİLİYOR

Büyükşehir tarafından Kocaeli'ne kazandırılan ve mavi bayrağın dalgalandığı plajlar sezon boyunca ekipler tarafından düzenli olarak denetim altında tutuluyor. Sahiller Türkiye Çevre Eğitim Vakfı uzmanları tarafından ulusal ve uluslar arası düzeyde kontrol ediliyor. Denetim altında tutulan Mavi bayraklı sahillerde ekipler eksik gördüğü noktalarda yetkilileri uyarıyor ve bu uyarıların dikkate alınıp alınmadığını kontrol ediyor. Herhangi bir aksilik halinde ise hiçbir süre tanımaksızın Mavi Bayrak Sahillerden geri alınabiliyor.

YETKİLİLER MEMNUN KALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli'ne kazandırılan Mavi Bayraklı plajlar yetkililer tarafından denetlendi. Yapılan denetimlerde plajlardaki temizliğe dikkat ettiler. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkilileri tarafından yapılan denetimler kapsamında plajların halk güvenliğine ve sağlığına olan etkilerine bakıldı.Plajların temizliğinden ve düzeninden memnun kalan yetkililer ulusal ve uluslar arası düzeyde istenen kriterlere uygun olduğunu belirttiler.​


Kaynak: Bültenler / Güncel

Karamürsel Bayraklı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title