Haberler

Mavi Bayrak Semineri'nde Kocaeli'ye Övgü

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından koordine edilen ve Türkiye temsilciliği Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen 'Mavi Bayrak Programı'nın 7'ncisi Kocaeli'de başladı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından koordine edilen ve Türkiye temsilciliği Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen 'Mavi Bayrak Programı'nın 7'ncisi Kocaeli'de başladı. Programda Kocaeli'de bulunan 'Altınkemer ve Cebeci Halk Plajları'nın, 'Mavi Bayrak Ödüllü Halk Plajı Örnek Uygulamalar' başlığı altında sunumu gerçekleştirilirken yapılan çalışmalar büyük övgü aldı.

Emex Otel'de düzenlenen 'Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Semineri'ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TÜBİTAK-MAM temsilcileri ile Türkiye kıyılarında bulunan ve Mavi Bayrak Ödülü almaya hak kazanmış tüm plajların sorumluları katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli'nin son yıllarda çok büyük bir değişim yaşadığını söyledi. Son 10 yılda yapılan çalışmalarla Kocaeli'nin Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Başkan Vekili Özak, "Biz göreve gelmeden önce evsel ve sanayi atıklarının yüzde 80'i İzmit Körfezi'ne bırakılıyor ve ancak yüzde 20'si arıtılıyordu. Kokudan denizin kıyısına dahi yaklaşılmıyordu" dedi.

Kocaeli'nin gri bir kent görünümünden kurtulduğunu ifade eden Başkan Vekili Özak, "Bugün Kocaeli'de evsel ve sanayi atıklarının yüzde 99'u arıtılıyor. 17 arıtma tesisi yaptık. Gebze Atıksu Arıtma Tesisimiz 600 bin kişiye hizmet veriyor. İzmit Körfezi, yüzülebilen, yunusların dans ettiği ve Kocaelililerin hoşça vakit geçirebildiği bir yer haline geldi" şeklinde konuştu.

Kocaeli'de 6 milyondan fazla ağaç diktiklerini söyleyen Başkan Vekili Özak, "Bu ağaçlarımızın bakımı için yılda 20 milyon TL masrafımız oluyor. Bunu kentimiz için yapıyoruz. Mavi Bayrak için yola çıkarken de iddiamızı en üstte tuttuk. Plajlarımız mavi bayrak olsun dedik. Bugün Altınkemer ve Cebeci'de olmak üzere iki Mavi Bayraklı plajımız var. Bu sayı daha da artacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör da yaptığı konuşmada, Kocaeli'yi eğitim merkezi olarak seçmelerinin nedeninin sürdürülebilir çevre faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılması olduğunu söyledi. Mavi Bayrak uygulamasının Türkiye'de 20 yıldır var olduğunu söyleyen Güngör, "Şu anda Türkiye'de 383 plaj, 21 marina ve 13 yat Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü. Bu bizim için güzel bir sonuç. Mavi Bayrak sıralamasında dünyada 3'üncü sıradayız. Ancak bizim en çok önem verdiğimiz nokta plajların nitelikli olması. Bizim plajlarımız bu bakımdan uluslararası denetçilerden de tam not alıyor" diye konuştu.

Merkezi yönetim, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasında köprü oluşturduklarını ifade eden Güngör, "Plajların en önemli unsuru insanlar. Dolayısıyla çevre bilinçlendirme etkinlikleri büyük önem taşıyor. Mavi Bayrak turizm için de oldukça önemli. Tur operatörleri deniz turizminde Mavi Bayrak kriterine vurgu yapıyorlar" dedi.

Öte yandan program süresince '2013 Sezonunun Değerlendirmesi ve Deneyimler', 'Mavi Bayrak Güncel Bilgileri, Uluslararası Gelişmeler ve Yurtdışından Örnekler', 'Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri' ve 'Plajlar İçin Mavi Bayrak Kriterleri ve Uygulamalarının Detaylı Anlatımı' konularına yer verilecek. Söz konusu eğitimin sonunda katılımcılara 'Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitim Sertifikası' verilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title