Haberler

    Van Gölü, TÜRÇEV Tarafından Mavi Bayrağa Layık Görüldü

    Güncelleme:

    Van Gölü'ndeki tek sahili olma özelliği taşıyan Ayanis Sahili, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından mavi bayrağa uygun görüldü.

    Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili, temizliği temsil eden uluslararası çevre ödülü "mavi bayrak" almaya hak kazandı.

    AYANİS SAHİLİ HAK KAZANDI

    Kente merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ayanis Sahili, kumu, bozulmamış doğası ve temiz suyu ile mavi bayrak almaya layık görüldü.

    VAN GÖLÜ'NDEKİ TEK SAHİL

    Temiz denizin güvencesi mavi bayrağa sahip Van Gölü'ndeki tek sahil olma özelliğine sahip sahil, yerli ve yabancı konuklarını ağırlamayı bekliyor.

    TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

    Tuşba Belediyesince hazırlanan projenin Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından mavi bayrağa uygun görülmesinin ardından, sahilin turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı.

    BİR YILLIK EMEĞİN SONUCU

    Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, Van Gölü'ndeki sahilin mavi bayrak almasının sevindirici olduğunu belirterek projenin bir yıllık bir emeğin sonucu olduğunu söyledi.

    "GÖLÜN SUYU TEMİZ VE SAĞLIKLI"

    Van Gölü'nde mavi bayrak alan bir sahilin olmasının, göl suyunun temiz ve sağlıklı olduğunu gösterdiğini ifade eden Özgökçe, şöyle devam etti:

    "MAVİ BAYRAK BU İŞİN EN ÖNEMLİ KISMI"

    "Geçen sene başvurduğumuz mavi bayrak müracaatımız nihayet sonuçlandı. Artık Van Gölü'müzde mavi bayraklı bir plajımız var. Mavi bayrakla farkındalığı meydana getirmeyi amaçladık. Temizliği korumak adına bu uygulama çok önemli. Bizler de hem TÜRÇEV hem de bakanlıklarımızın destekleriyle bundan sonra Van Gölü kıyısında hem Vanlılar hem de Van'a yüzmek için gelecek misafirler için mavi bayraklı plajımızda gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Mavi bayrak almak bu işin en önemli kısmıdır" dedi.

    "200 METRELİK PLAJ OLUŞTURULACAK"

    Sahilde yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi veren Özgökçe, sahilde insanların rahat yüzmeleri için gerekli faaliyetlere başladıklarını aktardı.

    TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK

    Burada 200 metre uzunluğunda güzel bir plaj oluşturacaklarını söyleyen Özgökçe, "İnsanların burayı daha rahat kullanmaları için gerekli ulaşım hizmetini sağlayacağız. Ardından burayı tercih edenler için Avrupa standartlarında tam donanımlı konaklama mekanları oluşturacağız. Buranın turizm merkezi haline gelmesi için diğer çalışmaları da en kısa zamanda yürüteceğiz. Van Gölü'ndeki diğer sahillerimizin de mavi bayrak alması için çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

    "PLAJIMIZ OLSAYDI İRANLILAR VAN'A DAHA FAZLA AKIN EDERDİ"

    Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ise Van Gölü sahiline mavi bayrak verilmesinin turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi.

    "ÖNCELİKLE BİR PLAJ ŞART"

    Özgökçe, "Bu bayrak Türkiye'nin belli sahillerinde var ve bayrağın olduğu sahillerde turizm açısında güzel gelişmeler oluyor. İlimize öncelikli olarak bir plaj şart. Bir plajımız olsaydı bugün İranlılar Van'a daha fazla akın ederlerdi. Mavi bayrağın verildiği yerde bir plaj muhakkak yapılması gerekiyor. İranlı vatandaşların ve bizlerin en büyük beklentisi plajın yapılması. Bu anlamda mavi bayrak önemli" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Fevzi Özgökçe Van Gölü Tuşba Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title