Haberler

Mavi Bayrak Alan Van Gölü Konuklarını Bekliyor

MESUT VAROL / ÖNDER ALTINAL - Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili, temizliği temsil eden uluslararası çevre ödülü "mavi bayrak" almaya hak kazandı.

Kente merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Ayanis Sahili, kumu, bozulmamış doğası ve temiz suyu ile mavi bayrak almaya layık görüldü. Temiz denizin güvencesi mavi bayrağa sahip Van Gölü'ndeki tek sahil olma özelliğine sahip sahil, yerli ve yabancı konuklarını ağırlamayı bekliyor.

Tuşba Belediyesince hazırlanan projenin Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından mavi bayrağa uygun görülmesinin ardından, sahilin turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Gölü'ndeki sahilin mavi bayrak almasının sevindirici olduğunu belirterek projenin bir yıllık bir emeğin sonucu olduğunu söyledi.

Van Gölü'nde mavi bayrak alan bir sahilin olmasının, göl suyunun temiz ve sağlıklı olduğunu gösterdiğini ifade eden Özgökçe, şöyle devam etti:

"Geçen sene başvurduğumuz mavi bayrak müracaatımız nihayet sonuçlandı. Artık Van Gölü'müzde mavi bayraklı bir plajımız var. Mavi bayrakla farkındalığı meydana getirmeyi amaçladık. Temizliği korumak adına bu uygulama çok önemli. Bizler de hem TÜRÇEV hem de bakanlıklarımızın destekleriyle bundan sonra Van Gölü kıyısında hem Vanlılar hem de Van'a yüzmek için gelecek misafirler için mavi bayraklı plajımızda gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Mavi bayrak almak bu işin en önemli kısmıdır."

"200 metrelik plaj oluşturulacak"

Sahilde yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi veren Özgökçe, sahilde insanların rahat yüzmeleri için gerekli faaliyetlere başladıklarını aktardı.

Özgökçe, şöyle konuştu:

"Burada 200 metre uzunluğunda güzel bir plaj oluşturacağız. İnsanların burayı daha rahat kullanmaları için gerekli ulaşım hizmetini sağlayacağız. Ardından burayı tercih edenler için Avrupa standartlarında tam donanımlı konaklama mekanları oluşturacağız. Buranın turizm merkezi haline gelmesi için diğer çalışmaları da en kısa zamanda yürüteceğiz. Van Gölü'ndeki diğer sahillerimizin de mavi bayrak alması için çalışmalarımız sürüyor."

"Plajımız olsaydı İranlılar Van'a daha fazla akın ederdi"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ise Van Gölü sahiline mavi bayrak verilmesinin turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Özgökçe, şunları kaydetti:

"Bu bayrak Türkiye'nin belli sahillerinde var ve bayrağın olduğu sahillerde turizm açısında güzel gelişmeler oluyor. İlimize öncelikli olarak bir plaj şart. Bir plajımız olsaydı bugün İranlılar Van'a daha fazla akın ederlerdi. Mavi bayrağın verildiği yerde bir plaj muhakkak yapılması gerekiyor. İranlı vatandaşların ve bizlerin en büyük beklentisi plajın yapılması. Bu anlamda mavi bayrak önemli."

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Özgökçe Van Gölü Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title