Haberler

Maü'deki Yolsuzluk Davası

Mardin Artuklu Üniversitesinde aralarında HDP Siirt milletvekili Kadri Yıldırım'ın da bulunduğu tutuksuz 91 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mardin Artuklu Üniversitesinde aralarında HDP Siirt milletvekili Kadri Yıldırım'ın da bulunduğu tutuksuz 91 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, dönemin Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Yıldırım ile 40 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Yıldırım, üniversite için yaptığı çalışmalarda herhangi bir devlet yardımı almadıklarını ileri sürdü.

Yüksek lisans öğrencilerinden bu hizmetlerde kullanmak için bağışlar topladıklarını bildiren Yıldırım, bunların da üniversitenin resmi sitesinde rektörlüğün onayı ve yayını ile toplandığını savundu.

Yıldırım, savunmasında şunları söyledi:

"Usulü bazı eksiklikler olabilir. Bunlar da ancak idari bir işlemi gerektirir. Zaten bunlarla ilgili YÖK gerekli idari incelemeyi yaptı. Bundan da herhangi bir suç unsuru çıkmadı. Yani yapılan işlemlerde zimmetime bir şey geçirdiğime dair herhangi bir tespit olmadı. Benim ilk gözaltına alındığımda hakkımdaki suçlamalar nedeniyle fatura ve belgeleri sunma durumum olmadı. Ancak şimdi bütün belgelerimi getirdim. Yaptığım tüm işlemler ile ilgili belge ve faturalar getirmiş olduğum dosya içerisindedir. Beraatımı talep ederim."

Duruşmada hazır bulunan bazı sanıklar ise yurt dışına çıkış yasağı ile adli kontrol tedbirlerinin kaldırılarak, gizli tanık beyanlarının dosyadan çıkarılmasını talep etti.

Yıldırımın avukatı Mehmet Emin Aktar, milletvekili olan müvekkilinin parlamentodaki görevinin aksamaması için duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilmesini istedi.

Taleplere ilişkin kararını vermek için duruşmaya ara veren mahkeme, milletvekili Yıldırım'ın duruşmadan bağışık tutulması ve tüm sanıkların imza atma ile yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Mahkeme, sanık avukatlarının zimmet suçu ile ilgili gizli tanık beyanlarının dosyadan çıkarılması ile ilgili taleplerinin reddine karar verdi.

İddianamede, 91 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, örgüte bilerek isteyerek yardım etme, kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, gizliliğin ihlali, zimmet" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Artuklu Üniversitesi Kadri Yıldırım Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title