Haberler

Porsche Lideri, Volkswagen'in Başına Geçiyor

Güncelleme:

Porsche'nin Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller'in, Martin Winterkorn'nun istifası sonrası Volkswagen'in yeni CEO'su olarak atanacağı konuşuluyor.

Alman otomobil şirketi Porsche'nin Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Matthias Müller'in, Martin Winterkorn'nun istifası sonrası Volkswagen'in (VW) yeni CEO'su olarak atanacağı iddia edildi.

GÖZLER TOPLANTIDA

ABD'deki egzoz emisyon testi manipülasyonunun ardından zor bir dönemden geçen VW'nin başına, Winterkorn'nun istifasından sonra kimin geleceği konusundaki iddialar sürüyor.Alman basınında çıkan haberlere göre, Porsche'nin 62 yaşındaki CEO'su Müller'in, VW yönetim kurulunun bugün yapacağı toplantı sonrası grubun yeni CEO'su olarak atanacağı ileri sürüldü.

SKANDAL PATLADI

Yaklaşık 40 yıldır Volkswagen Grubu bünyesinde çalışan Müller, 2010 yılından beri VW'nin alt grubu olan Porsche'nin CEO'luğunu yapıyordu. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin maniple edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı.

Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.

BÜYÜK PARA AYIRDILAR

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Volkswagen Porsche Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500

Yorumlar (8)

Grey:

Insallah batar pkk destekcileri

29
5
yanıtYanıtla
Bence:

Gayet güncel ve yerinde bir yorum. Yoksa zorunuza mı gitti ajan kardeş?

yanıt0
yanıt0
Hakan:

Türkiye''de tüketicilerin sağduyulu olup yerli veya Türkiye''de yatırımı olan üreticilerin araçlarını tercih etmeleri gerekir. Ancak bu şekilde istihdamı artırıp kalkınabiliriz. VW''nin Türkiye''de hiçbir direkt yatırımı yok. Lütfen otomobil/ticari araç alamdan önce iki defa düşünün!

22
1
yanıtYanıtla
Hakan:

Bu skandal dünyada (ve bilhassa Avrupa''da) dizel otomobillerin çevreci olduğu algısını değiştirecektir. Buna istinaden dizel arabalarda (yükselen reel emisyon verileriyle doğru orantılı olarak) vergi yükü artacak ve benzinli araçlara kıyasla ekonomik avantaj azalacaktır. Uzakdoğulu üreticilerin bundan karlı çıkması olasıdır. Umarım bu skandal elektrik ve hidrojen enerjilerinin tüketiciler tarafından daha hızlı benimsenmesine ve devletler tarafından teşvik edilmesine önayak olur.

10
1
yanıtYanıtla
EMobil-IOS:

Saglam Araba VW

2
8
yanıtYanıtla
asiri guven sonucu:

Nasilsa bizim urunlerimizi kimse test etmez demis olmalilar...bizdeki buyuk gida ureticileride nasilsa biz denetlenmeyiz diye aynisini yaptigi doyleniyor..

yanıt7
yanıt1
HpmMobil-IOS:

Yalan söyleyen bir şirket haline geldikten sonra başına kimi getirseler fark etmez. Bir de utanmadan bütçe ayırmışlar mış mış! Tam olarak organize suç. Kimse fark etmeseydi ne olacaktı?

4
0
yanıtYanıtla
userMobil-ANDROID:

amerika oğlum bu. affedermi zannettiniz. kontrolsüz araçmı sattırır ülkesinde. tûrkiyemi sandınız abd yi.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title