Haberler

    Matthew Kasırgası: Milyonlarca Amerikalı Tahliye Ediliyor

    Karayipleri etkileyen son 10 yılın en güçlü kasırgası Matthew, yönünü Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletine çevirirken, Başkan Barack Obama 4 eyalette olağanüstü hal ilan etti.

    Karayipleri etkileyen son 10 yılın en güçlü kasırgası Matthew, yönünü Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletine çevirirken, Başkan Barack Obama 4 eyalette olağanüstü hal ilan etti.

    Bahamaları geçtikten sonra gücünü arttıran ve hızı saatte 220 kilometreye çıkan Matthew, "aşırı tehlikeli" olarak isimlendirilen 4. kategoriye yükseldi.

    Video: Hurricane Matthew Approaching Florida https: //t.co/VeNyLHSZlY #HurricaneMatthew #Matthew #NASA #Florida pic.twitter.com/2uSqrImoRj— NASA Earth (@NASAEarth) 6 Ekim 2016

    Kasırganın Florida'nın doğu sahillerinde 3 gün boyunca şiddetini göstermesi beklenirken, Florida Valisi Rick Scott, milyonlarca kişiden bölgeyi terk etmesini istedi. Rick Scott net ve açık konuştu:

    "Eğer bunu izliyorsanız ve tahliye bölgesinde yaşıyorsanız, şu anda ayrılın ve güvenli bir bölgeye geçin. Eğer izliyorsanız tahliye alanındaysanız derhal çıkın. Şansa bırakmayın! Zaman azalıyor. Bu açıkça bizi doğrudan vuracak yada sahil boyunca ilerleyecek ve kasırganın kuvvetli rüzgarlarını alacağız."

    Ulusal Kasırga Merkezi kasırga uyarı alanını Güney Carolina'nın kuzeyine yani 12 milyon insanın yaşadığı bölgeye kadar genişletti.

    Halkın bir kısmı oluşturulan özel merkezlere yerleşirken, geride bıraktıkları evlerini tahtalarla korumaya almaya çalışıyor. Amerikalıların marketlere akın ettiği ve stok yaptığı da gelen bilgiler arasında

    Fuimos a dos walmart en busca de agua y pan y esto fue lo que conseguimos. #huracanmatthew #vidacomomama #orlandoblogger #walmart A video posted by Sibyl Perret-Gentil (vidacomomama) on Oct 5, 2016 at 3: 01pm PDT

    Öte yandan Küba'dan başlayarak Bahamaları etkileyen ve Florida'ya kadar gelen kasırga 2010 yılındaki şiddetli depremle yıkılan Haiti'de en az 140 kişinin canını aldı.

    Maisons détruites sur le bord de mer de #Jérémie après le passage de #Matthew pic.twitter.com/AIjWSuwUuY— MINUSTAH (@MINUSTAH) 6 Ekim 2016

    Haitililer Matthew'ün açtığı yaraları kapatmaya çalışırken, hükümet en az 350 bin kişinin felaket dolayısıyla yardıma ihtiyacı olduğunu kaydetti.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 07 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Hurricane Florida Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title