Haberler

Matso, Yurtdışı Fuarlarına Katılacak Üyelerini Uyardı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, yurtdışı fuar desteklerinden yararlanabilme ve yurt dışı fuar desteklerinde herhangi bir mağduriyetle karşılaşılmamasına ilişkin Oda üyelerini uyardı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, yurtdışı fuar desteklerinden yararlanabilme ve yurt dışı fuar desteklerinde herhangi bir mağduriyetle karşılaşılmamasına ilişkin Oda üyelerini uyardı.

MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güneş, Ekonomi Bakanlığı tarafından yurt dışı fuar yetkisi verilen organizatörler tarafından gerçekleştirilen yurt dışı fuar organizasyonlarına firmaların bireysel katılımlarının desteklenmekte olduğunu belirterek, bakanlığın yetkilendirmiş olduğu fuar organizatörleri dışında organize edilmiş fuarlara destek verilmeyeceğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile tüm Odalara yurt dışı fuarları ile ilgili uyarı yazısı gönderdiğini kaydeden Güneş, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin esasların 2009/5 Sayılı Tebliğ kapsamında belirlendiğine dikkat çekti. Bakanlık tarafından çeşitli uyarılar yapıldığını belirten Güneş, "Yurt Dışında Fuar Düzenlenmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin 2010/5 sayılı Tebliğ'in 9 uncu maddesinin 15 inci fıkrasında da yer verilmektedir. Ekonomi Bakanlığınca adlarına geçici belge veya belge düzenlenmiş organizatörler dışındaki gerçek veya tüzel kişiler tarafından yurt dışı fuar organizasyonu düzenlenmesi halinde bu organizasyonlara iştirak eden katılımcıların yurt dışı fuar desteklerine yönelik başvurularının değerlendirmeye alınması mümkün değil. Firmalarımızın yurt dışında düzenlenen sektörel nitelikli uluslararası fuarlara iştiraklerini müteakip Ekonomi Bakanlığınca "Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin 2009/5 Sayılı Tebliğ" kapsamında yürütülen fuar desteklerinden yararlanabilme açısından herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamalarını teminen bu hususa azami özen ve hassasiyet göstermeleri yararlı olacaktır. Firmalarımızın yurt dışında düzenlenen fuarlara katılımlarına ilişkin olarak sadece Ekonomi Bakanlığının resmi internet sayfasında yer alan bakanlıkça yetkilendirilmiş fuar organizatörleri ya da katılım sağlanması planlanan yurt dışı fuarın ana organizatörü ile doğrudan temasa geçmeleri ve fuarlara katılım çalışmalarını söz konusu merciler nezdinde yürütmeleri büyük önem arz etmektedir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Manavgat Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title