Haberler

MATSO Yönetimi Dünya'ya Açılan Yapıpen Group'u Ziyaret Etti

Güncelleme:

MATSO Yönetimi Yılda 2,5 Milyon Dolar İhracat ve Türkiye'ye İçine İse 3 Milyon Metre Üretim Yaparak Satan Yapıpen Group'u Ziyaret Ederek Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yüksel'den bilgi aldı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) heyeti, Manavgat'ta PENHOUSE, BAYWIN, NANO isimli tescilli markaları üretim yaparak Türkiye'nin 80 ilinde bayileri bulunan ve 2 ülkeye ihracat yapan Yapıpen Group'u ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Aykut Kaya, Hakan Akar, Murat Oğuz Öncel ve Özgür Taşar yer aldı. Bayram Ali Yüksel'a ait tesisleri gezen MATSO heyeti tesiste üretim ünitelerini gezerek incelemelerde bulundu. Yapıpen Group Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yüksel, MATSO heyetine tesisini gezdirerek çalışma sistemi ve üretim kapasitesi hakkında bilgiler verdi.

Yılda 2,5 Milyon Dolar İhracat

Yapıpen Group Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yüksel, 1990 yılında PVC sektörüne adım attıklarını belirterek, bazı firmaların bayilik ve distribütörlüğünü yaptıktan sonra 2008 yılında yaklaşık 20,000 m2 kendi arazisi üzerinde kendi tesislerini kurarak PENHOUSE ve BAYWIN tescilli markaları ile PVC profil üretimine başladıklarını söyledi. 2008 yılında Ilıca mevkiinde kurulan tesiste üretime başlamanın ardından PENHOUSE, BAYWIN, NANO tescilli markaları Türkiye'nin 80 ilinde bayilikler verdiklerini ifade eden Yüksel, son yıllarda yurt dışına açılarak Irak ve Gürcistan'a ihracat yaptıklarını belirtti. Yılda 2,5 milyon dolar ihracat ve Türkiye için ise ortama 3 milyon metre üretim yaptıklarını anlatan Yüksel, yurt dışındaki ihracat ağlarını genişletmek için çaba gösterdiklerini ve Kırgızistan gibi bazı ülkelerle görüşmeler yürüttüklerini kaydetti.

"Toplu Konutlara Pencere Üretiyoruz"

PVC üretiminin yanı sıra tesislerinde hazır pencere, kapı ve cam üretimi yaptıklarına değinen Yüksel, pencere üretiminde Antalya bölgesinin ortalama yüzde 60 gibi bir oranda inşaat sektörüne hitap ederek toplu konutlara pencere ürettikleri söyledi. Pencere satışında Antalya'nın yanı sıra Burdur ve Isparta'da da bayileri olduğunu ifade eden Yüksel, "üretim tesislerimizde çift cam üretim tesislerimiz ile de bayi ve müşterilerimizin cam ihtiyaçlarını da karşılayarak üretimden montaja kadar hizmet veriyoruz. PVC Profil yanında Asma Tavan ve Kapı Lambri profilleri, Panjur kutu ve profilleri de üreterek müşterilerimiz en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Üretim tesislerinde 65 personelin çalıştığını belirten Yüksel, bunlardan dördünün bayan olduğunu ve bayanların artık sanayi işlerini de başarıyla yürüttüklerini söyledi.

"İlçe Ekonomisini Çeşitlendirmek İçin Çaba Gösteriyoruz"

MATSO yönetim Kurulu Üyesi Özgür Taşar ise ilçede ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek için çaba gösterdiklerini ve bunu gerçekleştirmek için Oda olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalışmalardan birinin de ilçede ihracat yapan firma sayısını arttırmak amacıyla gösterdikleri çabanın olduğuna vurgu yapan Taşar "Bu kapsamda 2013 Kasım ayında ihracatla ilgili "Dünyaya Merhaba" toplantısı düzenledik. Ardından Şubat ayı başında "Dış Ticarette İhracata İlk Adım Sertifika Programı"nı gerçekleştik. Şimdide ihracat yapan firmalarımızın desteklenmesi konusunda ziyaretlerde bulunarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda üyemiz olan Yapıpen Group'u Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Boztaş ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaret ettik" dedi.

"Türkiye'de Üretim Yapan 120 Pvc Firmasından Birisi "

Yapıpen Group'un Türkiye'de üretim yapan 120 PVC firmasından birisi olduğuna dikkat çeken MATSO yönetim Kurulu Üyesi Özgür Taşar, "Üyemizin başarısı sebebiyle gurur duyuyoruz. 80 il ile ilçeleri ve yurt dışına ihracat yapması bize gurur veriyor. Ama yurt dışına yaptığı ihracatta çıkışlar Antep gümrüğünden gerçekleştiği için ihracat rakamları arasında gözükmüyor" dedi.

Taşar, üyeleri ihracat konusunda teşvik etmek amacıyla çaba gösterdiklerini ifade ederek bu tür ziyaretlerin süreceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Boztaş Ali Yüksel Manavgat Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title