Haberler

Matso Yönetim Kurulu Turizm Fakültesi'ni İnceledi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu eğitim öğretime 19 Eylülde başlayacak olan MATSO Turizm Fakültesi binasında incelemelerde bulundu.

MATSO tarafından yaptırılan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi 100 öğrenci ile 19 Eylülde eğitim öğretime başlıyor. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri bahçe düzenlemesi yapılan fakülteyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Fakülte inşaatı 10 ayda tamamlandı

İncelemenin ardından MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, göreve geldikten sonra fakülte binasını yaptırabilmek amacıyla çalışmalara başladıklarını hatırlattı. Fakülte binası inşaatını 10 ayda bittiğini kaydeden Boztaş, "Bu yıl Üniversite tercih listesinde yer alan Fakülte 100 öğrenci ile eğitime öğretime başlayacak. Fakülte Manavgat'a hayırlı olsun" dedi.

MATSO Turizm Fakültesi ile ilçede kurulacak olan üniversitenin temelini atmış olduklarını vurgulayan Boztaş, 53 bin 600 metrekare alanın üniversite yerleşke alanı olarak ilan edildiğini söyledi. Alanda MATSO turizm Fakültesinin yanı sıra birçok fakültenin yapılabileceğini anlatan Boztaş, Manavgat üniversitenin kurulması için iki fakülte binasının daha yapılması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na teşekkür

Başkan Boztaş, bu bölümün açılmasında ve kadro tahsisi yapılmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok emeği olduğunu belirterek "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederim. Bakan nezdinde başlangıçtan bugüne kadar emeği geçen siyasi ve teknik ekipler ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi'ne teşekkür ederim" diye konuştu.

Fakültenin kapasitesi 5 bin öğrenci

Fakültenin 5 bin öğrenci kapasiteli olduğunu ifade eden Boztaş, gelecek yıllarda diğer bölümlerinin de açılacağını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Çavuşoğlu Ahmet Boztaş Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title