Haberler

Matso Turizm Fakültesi Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu Tarafından Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin resmi açılışı Cumartesi günü Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katımı ile gerçekleşecek.

AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Hacer Bakır Sert, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'ı ziyaret etti. Dekan Yardımcısı Doçent Dr. Oğuz Nebioğlu, öğretim görevlileri ve öğrencilerin de yer aldığı ziyarette Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin açılışı ve planlanması üzerine görüşüldü.

Ziyarette, Dekan Hacer Bakır Sert, "Fakülte binamızı yaptıran Başkan Ahmet Boztaş başta olmak üzere MATSO Yönetimi ve Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. 24 Aralık Cumartesi günü resmi açılışını yapacağımız fakülte binamızı 10 ay gibi kısa sürede tamamlayarak üniversiteye devrettiler" diye konuştu.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ise, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin açılışının 24 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 14.00'da geniş bir katılımla gerçekleşeceğini belirterek tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Manavgat halkını açılış törenine davet eden Başkan Boztaş, "Kalabalık bir davetli topluluğunun yer alacağı açılışımız Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katımı ile gerçekleşecek" dedi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin inşaatının tamamlanarak öğretime başlaması ile ilçede kurulacak olan üniversitenin temelini atmış olduklarını dile getiren Boztaş, "53 bin 600 metrekare alanın üniversite yerleşke alanı olarak ilan edildi. Alanda MATSO turizm Fakültesinin yanı sıra birçok fakülte yapılabilecek. Manavgat'ta iki fakültenin daha yapılması ile Üniversite kurulabilecek."

Boztaş, bu yıl sıkışık bir zaman dilimde açılan fakültenin 5 bin öğrenci kapasiteli olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Mevlüt Çavuşoğlu Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title