Haberler

Matso'nun Af Teklifi, 'Torba Yasa'da Yer Aldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Genel Sekreteri Avukat H.Özden Dağ tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile TBMM’ne sunulan işi bırakma veya re’sen terk nedeniyle mükellefiyeti sona erdiği halde oda kayıtları devam eden üye aidatlarının affı ile ilgili tasarı ‘Torba Yasa’da yer aldı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Genel Sekreteri Avukat H.Özden Dağ tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığı ile TBMM'ne sunulan işi bırakma veya re'sen terk nedeniyle mükellefiyeti sona erdiği halde oda kayıtları devam eden üye aidatlarının affı ile ilgili tasarı 'Torba Yasa'da yer aldı.

MATSO Genel Sekreteri Avukat H.Özden Dağ yaptığı açıklamada talepettikleri mevzuat değişikliğinin kabul edilerek Torba Yasada yer almasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Dağ, yasada yer alan mevzuatla ilgili şunları söyledi; "Birçok üyemizin sıkıntı yaşadığı konuda yaklaşık 3 ay önce TOBB aracılığı ile TBMM'de hazırlanan Torba Yasası için teklifte bulunmuştuk. Teklifte, İşi bırakma veya re'sen terk nedeniyle vergi mükellefiyeti sona erdiği halde oda/borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçlar için bu madde hükümleri uygulanır. Vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte fer'i borçlarının tamamının tahsilinden vazgeçebilmesi hususunda mevzuat değişikliği yapılması talebimizi iletmiştik. TalebimizResmi Gazetede yayımlanan'Torba Yasa' ile çıktı" diye konuştu.

Genel Sekreter Dağ tarafından konu Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın 31 Temmuz tarihinde MATSO'ya yaptığı ziyarette gündeme getirilmiş veBadak tarafından da konuya destek verileceği belirtilmişti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title