Haberler

Matso, Manavgat'ın Yöresel Ürünlerini Yörex'te Tanıtacak

Antalya Ticaret Borsası (ATB)öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un desteğiyle yöresel ürünleri ekonomiye kazandırmak, yerinde istihdam ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla bu yıl 26-30 Ekim’de EXPO Center’da düzenlenecek bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) MATSO ,Manavgat’ta yöresel ürünleri ile katılıyor.

Antalya Ticaret Borsası (ATB)öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un desteğiyle yöresel ürünleri ekonomiye kazandırmak, yerinde istihdam ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla bu yıl 26-30 Ekim'de EXPO Center'da düzenlenecek bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) MATSO, Manavgat'ta yöresel ürünleri ile katılıyor. 70 ilden 400'ün üzerinde katılımcı ile Anadolu'nun renklerini, tatlarını 10 bin metrekarede bir araya getirecek ve Anadolu'nun bütün şehirlerini, renklerini yöresel değerleriyle birlikte Antalya'da buluşturacak fuar için MATSO Yönetimi hazırlık çalışmalarını tamamladı. Manavgat ürünlerinin yer aldığı şık tasarımlı MATSO standında Manavgat bölgesinde yetişen 9 ürün yer alarak tanıtılacak.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş 26-30 Ekimde düzenlenecek olan YÖREX'e çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından da desteklendiğini söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığlu ile 365 Oda ve Borsa başkanın katılarak destek vereceğinin altını çizen Boztaş, fuarda temel anlamda kıyıda köşede kalmış ürünleri gün yüzüne çıkarmayı, vitrin oluşturarak pazara erişimini kolaylaştırmayı ve ikili bağlantılar sağlayarak ticaret hacminin geliştirilmesini hedeflendiğini kaydetti. Fuarın, yöresel ürünlere coğrafi işaret almak ve markalaşma açısında önemine değinen Boztaş, "Fuarın hem yöresel ürünlerin markalaşması hem de Manavgat'ın yerli turiste tanıtılması için büyük fırsattır" dedi. Manavgat ürünlerinin böyle bir fuarda tanıtılmasının önemli olduğunun altını çizen Boztaş, Fuarda geçen yıl olduğu gibi bu yıl katılımın yüksek olmasının beklendiğini ifade etti.

MATSO'nun Manavgat standında 9 ürün yer alacak

2014 yılında coğrafi işaret için müracaat ettikleri Manavgat Altın Susamının da fuarda yer alacağını kaydeden Boztaş, "Geçtiğimiz yıl olduğu gibi görsel olarak çok güzel hazırladığımız standımızda Manavgat Susamı, Manavgat Portakalı, Manavgat Zeytin Yağı, Manavgat Narı, Manavgat Belenobası Karpuzu, Manavgat Defnesi, Manavgat Keçiboynuzu ürünlerimiz tanıtacağız. Bunun yanı sıra son yıllarda ilçemizde özellikle örtü altında üretimine başlanan ve her geçen gün üretimi artan ilçemizde Manavgat muzu da yer alacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Boztaş Manavgat Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title