Haberler

MATSO Heyeti, Moskova Gıda Fuarına Katıldı

Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Moskova Dünya Gıda Fuarına, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası heyeti de katıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşen "Moskova Dünya Gıda Fuarı"na Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) heyeti de katıldı.

Heyette Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel, Meclis Üyeleri Hüseyin Uysal ve Bekir Deniz ile üyelerden oluşan 13 kişilik iş adamı bulundu. Heyet, fuarda iş gezisi ve çeşitli incelemelerin yanı sıra bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, fuarda çeşitli görüşmeler yaptıklarını, fuar ve iş gezisinin verimli ve başarılı geçtiğini söyledi.

Heyette bulunan bazı iş adamlarının değişik ülkelerden gelerek fuarda stant açan firmalarla ihracat ve ithalat yapmak amacıyla görüşmeler yaptıklarını anlatan Boztaş, "İkili iş görüşmeler gerçekleştirdik. Çok verimli ve başarılı bir fuar oldu. Ürünlerimizin, Rusya pazarına gelen ürünlere göre daha kaliteli olduğunu gördük" dedi.

Moskova'nın en büyük hallerinden, 750 dönüm üzerine kurulan 41. Pazar Halini ziyaret ettiklerini dile getiren Boztaş, binlerce iş yeri bulunan halde halde farklı ülkelerden gelen ürünleri ve fiyatlarını kıyaslama imkanı bulduklarını vurguladı.

Fuara, üyelerinin dış pazara katılmasını sağlamak, uluslararası iş birliği imkanını geliştirmek amacıyla katılım sağladığını ifade edn Boztaş, şöyle konuştu:

"Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin ardından ABD ve Avrupa ülkeleri ile gıda maddeleri ve tarım ürünleri ithalatı konusunda yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle gözler ülkemiz ve tedarikçi diğer ülkelere çevrildi. Dolayısıyla bu yıl Moskova pazarında hareketlilik söz konusu oldu. Bizim için de böyle fırsatın ilçemizin ihracatının gelişmesi adına önemliydi."

Boztaş, Rusya'nın AB ülkelerinden 13 milyar dolar, ABD'den ise 1 milyar dolar yaş sebze ve meyve ithalatı yaptığına işaret ederek, "Önümüzde 14 milyar dolarlık pazar duruyor. Bu pazardan ilçemizin pay alabilmesi için çalışıyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Manavgat Moskova Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title