Haberler

Matso Başkanı Boztaş, "İlçenin Tek Elden Tanıtılması Gerekiyor"

Antalya'nın Manavgat ilçesi Belediye Başkanı ve CHP'den Belediye Başkan adayı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MATSO) ziyaret etti.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Belediye Başkanı ve CHP'den Belediye Başkan adayı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MATSO) ziyaret etti.

CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ve ilçe yönetiminin de katıldığı ziyarete MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İyiol, yönetim kurulu üyeleri, meclis ve divan üyeleri katıldı. Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ilçenin en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu belirterek turizmin 12 ay yayılmaması nedeniyle ilçe ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi. Boztaş, "Turizmin 7 ay yapılıp, 5 ay yapılamaması sadece ilçenin değil Türkiye'nin de bir sorunudur. Bu durum ilçemizin ekonomik hayatını olumsuz etkilemektedir. Gelecek açısından bunun ciddi risk oluşturduğunu düşünüyoruz" dedi.

Turizmin 12 aya yayılması için alternatif turizm alanlarının açılması gerektiğini kaydeden Boztaş, Bakanlar Kurulu'nun 2005 yılında Oymapınar bölgesini alternatif turizm alanı ilan ettiğini belirterek, "450 bin dönümlük Oymapınar Turizm Bölgesi'nin 2005 yılında ilan edilmesinin ardından 2008 yılında 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı yapıldı. Bölgede 12 adet golf alanı, eko turizm, spor turizmi ve benzeri alternatif turizm faaliyetleri planlanmış. 2008 yılından bu yana alt ölçekli planların yapılmamasından dolayı yatırımcıya açılmamış. Bu konuyla ilgili hazırlattığımız raporlar var. İlçede turizmin geleceği açısından bölgenin en kısa sürede yatırımcıya açılması gerekiyor" diye konuştu.

Turizmin bölge açısından önemine vurgu yapan Boztaş, "Turizm ilçe ekonomisinin başat sektörü ancak aynı zamanda son derece naif bir yapıya sahip. Bu nedenle kriz özellikle kriz dönemlerinde turizmi ikame edecek sektörleri geliştirmek zorundayız. Bu kapsamda ilçede kurulacak bir organize sanayi bölgesi, Manavgat için can simidi olacaktır. Aynı zamanda tarım alanlarının korunması ve yatırımlara uygun arsa sağlanması açısından organize sanayi bölgeleri son derece önemlidir" şeklinde konuştu. Turizmin tanıtımla desteklenmesi gerektiğini kaydeden Boztaş, "Gelen turistin memnun ayrılması son derece önemli ancak daha fazla sayıda ziyaretçiyi Manavgat'a getirmenin yolu tanıtımdan geçiyor. Manavgat'ın yeteri kadar tanıtılamadığını düşünüyorum. Tanıtım ne turizmcilerin, ne odamızın, ne de belediyenin tekelinde olmalıdır. Manavgat Tanıtım Vakfı'nın (MANTAV) kurulması ve kaynakların bir havuzda toplanarak ilçenin tek elden tanıtılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Sözen'e Manavgat Sağlık Turizmi Fırsatları Raporu, Manavgat Organize Sanayi Bölgesi ve Manavgat'ta Golf Turizmi Yatırımları başlıklı üç rapor sunarak, 30 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde başarılar diledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Boztaş Şükrü Sözen Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title