Haberler

Matlı'dan Demiröz'e Cevap Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren CHP Bursa Milletvekili Demiröz’e AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'dan cevap gecikmedi.

Geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren CHP Bursa Milletvekili Demiröz'e AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'dan cevap gecikmedi.

Matlı, muhalefetin hayalini dahi kuramadığı yatırım ve projelerin kendi hükümetleri döneminde gerçekleştiğini söyledi. İlhan Demiröz'ün de partisinin çizgisinde hamasi siyaset yaptığını ve bu minvalde şahsını eleştirerek halkı yanıltmak istediğini ifade eden Matlı, ucuz popülist siyasetin artık sandıkta karşılığının olmadığını, vatandaşın lafa değil icraata kıymet verdiğini vurguladı. Matlı, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'ün eleştiri konusu yaptığı sulama birliklerine ait borç faizlerinin silinmesi ve toplulaştırma konularıyla ilgili şunları kaydetti:

"Sulama birlikleri borç faizlerinin silinmesiyle ilgili mecliste bir kanun çıkarılacaksa bu bütün ülkeyi kapsayan bir kanun olur. Dolayısıyla kanun çıkartılırken konunun bütün taraflarıyla görüşülüp öyle karar verilir. Sadece bir tarafı dinleyerek çıkartılan kanun başka sıkıntıları beraberinde getirir. Kaldı ki biz burada devletin alacağından vazgeçmesinden bahsetmiyoruz. Sulama birlikleri de üreticilerden, çiftçilerden müteşekkil olmuş bir kurumdur. Buradaki çiftçilerin görüşü alınmadan böyle bir kanuni düzenleme çok sakat olacaktır. Bu, çözüm üretmekten ziyade, seçim öncesi ucuz, popülist siyasetten öte bir şey değildir. Sayın Demiröz'ün bahsettiği bir diğer konu ise toplulaştırma. Bölgedeki otoban kamulaştırmasıyla ilgili, daha önce müteaddit defalar toplantı düzenlenmiş olup, çiftçilerimize durum anlatılmıştır. Toplulaştırmayı Tarım Bakanlığı gerçekleştirecek olup, buradaki kamulaştırmalar sadece arazi yollarının düzenlenmesi ve sulama kanalları için yapılacaktır. Otobanla ilgili bedelsiz kamulaştırma söz konusu değildir. İlhan Bey de bu toplantılara katılmış olsaydı, söylediği bilgilerin yanlış olduğunun farkında olurdu" dedi.

Demiröz'ün yeni Büyükşehir Kanunu ve mukayese ettiği rakamlarla ilgili ifadelerini çarpıtma olarak nitelendiren Matlı, yasayla mahalleye dönüşen köylerde orman ve mera haklarının geçmişte olduğu gibi korunacağını söyledi. Matlı, 2002 senesinde hükümete geldiklerinde petrolün varil fiyatı 18 dolarken, bugün 108 dolar civarlarında olduğunu, dolayısıyla Demiröz'ün de denklemini yeniden kurması gerektiğini belirtti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title