Haberler

Matematik Olimpiyatları'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ilk kez bölgesel düzeyde düzenlenen ve Mersin'in yanı sıra Hatay ve Adana'dan da katılımın sağlandığı olimpiyatlara, orta öğretim ve lise düzeyinde 191 öğrenci katıldı. Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni, Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene, Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir, Mersin Matematik Olimpiyatı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev ve Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek de katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, matematiğin özgün ve bağımsız düşünmenin bir ürünü olduğunu söyledi. Matematiğin kişiyi yeni düşüncelere hazır hale getirdiğini ve çevreye uyumunu kolaylaştırdığını ifade eden Gül, "Matematik, açık ve kesin anlama gücü kazandırır. Günümüzün en büyük problemi, matematiğin yaşamın bir parçası olarak görülmemesidir. Çünkü biz öğrencilerimize matematiği soyut olarak öğretiyoruz. 3 yaşındaki bir çocuğun bile internete erişim sağlayabildiği, bilgisayar kullanabildiği bu dönemde hala matematiği karmaşık bir süreç olarak okullarda vermek gerçekten acı bir durum. Belki öğrencimize internet erişiminde kullanılan matematiksel hesabı öğretecek olursak, matematiği öğrenmesini kolaylaştırırız" dedi.

Matematik Olimpiyatları'nın bu anlamda önem kazandığını vurgulayan Gül, matematiği daha da işlevsel ve yaşamın bir parçası haline getirmek için yapılan her çalışmanın arkasında olduklarını kaydetti. Olimpiyatların 2004 yılından bu yana yapıldığını ve kendilerinin 2008 yılında sürece dahil olduklarını aktaran Gül, bundan sonraki süreçte olimpiyatları daha da zenginleştirmek ve sistemli hale getirmek istediklerinin altını çizdi.

Fen bilimlerine olan ilginin giderek azaldığına işaret eden Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gizir ise fen bilimlerini ayağa kaldırma görevinin yeni nesle düştüğünü dile getirerek, öğrencilerin Matematik Olimpiyatları'na katılmalarının bile gelecek için bir esin ve umut kaynağı olduğunu söyledi. Matematik bilim dalının içerisinde, mantık, sezgi, çözümleme, genellik, bireysellik ve estetiği aynı anda içerdiğini belirten Gizir, ülkemizin temel bilimlere ciddi biçimde ihtiyacı olduğunu, matematik olmadan mühendislik, tarih ve sosyolojinin de olamayacağına dikkat çekti.

Olimpiyat Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Abdullayev de amaçlarının, olimpiyatları daha da genişleterek yerellikten çıkarmak olduğunu belirtti. TÜBİTAK Matematik Milli Takımı'na giren öğrencilerin yanı sıra Antalya Matematik Olimpiyatları ve TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren bazı öğrencilerin bu yıl Mersin Matematik Olimpiyatları'na da katıldığını anlatan Abdullayev, düzenledikleri olimpiyatların seviye bakımından üst sıralarda olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri takdim edildi. Olimpiyatta birinciler tam altın, ikinciler yarım altın, üçüncüler çeyrek altın, mansiyon ödülü sahipleri ise 100 TL'lik para ödülü ile ödüllendirildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Hasan Gül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title