Haberler

"Matematik Bahçesi" Kursu Başladı

Matematik öğretmenleri tarafından organize edilen ve "Matematik Bahçesi" adı verilen kurs başladı.

Matematik öğretmenleri tarafından organize edilen ve "Matematik Bahçesi" adı verilen kurs başladı.

Matematik Öğretmeni Hüseyin Soylu ve Celal Ersoy tarafından başlatılan çalışmaya Çelikhan Kaymakamlığı, Çelikhan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçede görev yapan basın mensuplarının destek verdiği belirtildi.

Haziran ayı içerisinde Çelikhan'da bulunan bütün ilköğretim okullarının 7. sınıflarına uygulanan sınavın ardından dereceye giren ilk 45 öğrenci 10 gün boyunca Çelikhan Lisesi'nde kurs görürken, öğrencilerin kalması için de aynı okula ait pansiyon tahsis edildi.

Geleceğin matematikçilerini yetiştireceklerini söyleyen kursun mimarı Hüseyin Soylu çalışmaya destek veren herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Matematik bahçesi adını verdiğimiz bu proje Türkiye'de bir ilktir. 22 yıllık matematik öğretmeniyim burada yaşadığım heyecanı daha hiç yaşamadım. Amacımız Çelikhan öğrencilerine destek olmak ve Türkiye'de bir çığır açmaktır. "

Matematik Bahçesi projesinin fikir babası Şanlıurfa Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Celal Ersoy ise çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ersoy, "Burada bizimle birlikte çalışan Matematik öğretmenlerine teşekkür ediyorum. 10 matematik öğretmeni projenin içerisinde birlikte öğrencilere yardımcı olurken kendi aramızda matematik zümresi yapıyoruz. Bu çok önemli bir durumdur"dedi.

Kursun açılışına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, 10 gün boyunca öğrencilere kurs verecek olan öğretmenlere teşekkür etti.

Matematik kursunun 17 Temmuz tarihinde sona ereceği bildirildi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title