Haberler

Masum Türker kimdir? Türker'in büyük vaatleri

Güncelleme:

Masum Türker kimdir? 7 Haziran'a sayılı günler kala seçim bildirgesini açıklayan DSP Başkanı Masum Türker, iktidara gelmeleri durumunda asgari ücreti 2 bin 200 lira yapacaklarını belirtti.

Masum Türker kimdir? Türker'in büyük vaatleri. Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim bildirgesini açıkladı. DSP'nin seçim vaatlerinde ekonomik unsurlar göze çarptı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, TES-İŞ Sendikası Salonu'nda Demokratik Sol Parti'nin "Özlemini Duyduğumuz Ortak Değişim ve Dönüşüm, Mutlu İnsan, Güçlü Türkiye" başlıklı seçim bildirgesini açıkladı.

"ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA"

DSP'nin seçim bildirgesi "Mutlu İnsan Güçlü Türkiye" sloganıyla görücüye çıktı. Türker, yoksulluk ve işsizliğin çözümünün en acil sorunların başında geldiklerini ve öncelikle çocuk işçiler olmak üzere, tüm işçilerin haklarının korunacağını belirterek "En az emekli maaşı 2 bin 600 lira, asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Ücretlilerin vergilendirilmesinde asgari ücret tutarı kadar ücret sosyal güvenlik kesintisi hariç vergi ve diğer tüm kesintilerden muaf olacaktır. Ortaöğretime giriş sınavsız olacak, üniversiteye girişte öğrencilerin geleceklerini tek bir sınava bağlamalarının önüne geçilerek, kamu personelinin seçimine benzer bir yerleştirme sistemi benimsenecektir. Herkes yeteneğine ve isteğine göre eğitim yapacak, eğitimde rekabet eşitliği her kademede kaliteli ve parasız eğitim olanağı oluşturacak."

İŞTE MADDE MADDE DSP'NİN SEÇİM VAADLERİ

Öğretmenlere her yarı yıl başında birer maaş olmak üzere yılda iki ikramiye verileceğini anlatan Türker, seçim bildirgesindeki diğer başlıkları şöyle sıraladı: "Kadınlarımızı çalışma hayatından uzaklaştıran değil, iş gücüne katılımlarını teşvik eden düzenleme yapılacak, kadına şiddete son verilecek; siyasi, ekonomik ve sosyal yaşamın her seviyesine eşit bir şekilde katılmaları sağlanacaktır.

Türkiye'de milli sermaye düşük katma değer oluşturan sektörlere yığıldı. Bu nedenle üretim karakterli sermaye birikimi yaratılamamaktadır. Bu nedenle istihdam oluşturacak sanayi, madencilik ve benzeri endüstriyel alanlarda yatırım yapılacaktır. Son on iki yıldan bu yana yapılmayan demir cevheri işleyen demir çelik tesisleri, bakır izabe tesisleri, petrokimya tesisleri, alüminyum tesisleri ve benzerleri kurulacak, karma ekonomik sistem uygulanacaktır.

- Asgari ücret 2 bin lira olacaktır.

- Asgari ücret tutarı kadar ücret sosyal güvenlik hariç, vergiden ve diğer yasal kesintilerden muaf olacaktır.

- 23. dönemde DSP milletvekilleri tarafından verilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tatil günü olarak ilan edilmesine ilişkin yasa teklifi yasalaştırılacaktır.

- 23. dönemde DSP milletvekilleri tarafından verilen yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için "yurt dışı seçim çevresi" oluşturulmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştırılacaktır.

- Kadın Bakanlığı kurulacaktır.

- Göçmen ve Yurt Dışı Türkler Bakanlığı kurulacaktır.

- Engelliler Bakanlığı kurulacaktır.

- Emekli maaşı en az asgari ücretin yüzde 30 fazlası kadar olacaktır. (İlk yıl asgari emekli maaşı 2 bin 600 lira olacak)

- İşyeri açarak işveren olarak çalışan emeklilerden kesilen "sosyal güvenlik destek primi" uygulamasına son verilecektir.

- Yaş dışında diğer emeklilik şartlarını taşıdığı halde emekli olamayanların emekli olması için gerekli yasal düzenleme yapılacaktır.

- Genel sağlık sigortası primi işsizlerden, evsizler ve düşük ücretlilerden alınmayacak ve bu kesimlere bedava sağlık hizmeti verilecek.

- İşsizlik sigortası ödemeleri artırılacaktır.

- İş ve meslek danışmanlarına kadro verilecektir.

- 6638 sayılı İç Güvenlik Yasası iptal edilecektir.

- Öğretmenlere her öğretim döneminde (sömestr başında) bir maaş ikramiye verilecektir. (yılda iki kez)

- Tüm öğretmen atamaları gerçekleştirilecektir

- Her üniversite öğrencisine, talep etmesi halinde en az 500 lira burs verilecektir.

- Ekonomik sicil affı çıkartarak, esnaf, tüccar ve sanayicimizin önü açılacaktır.

- Tarım ürünlerinde alım garantisiyle birlikte, hakkaniyete uygun baş fiyat verilecektir.

- Tarım kesiminin temerrüt faizleri devlet tarafından karşılanarak ana para yeniden yapılandırılacaktır.

- Engelli yurttaşların tamamı iş sahibi yapılacaktır.

- Engelli yurttaşların eğitimleri, hangi eğitim kurumunda olduğuna bakılmaksızın tamamen ücretsiz olacaktır.

- Vatandaşlık hakkı çerçevesinde, her haneden en az bir kişinin işi devlet tarafından garanti edilecektir.

- Vergi oranları yeniden elden geçirilerek düşürülecektir.

- Devlet Memurları Kanunu yeniden düzenlenecektir.

- Polis, astsubay ve benzeri görevlerde çalışanların emekli olduklarında uğradıkları mağduriyet giderilecektir.

- Biyologların Meslek Kanunu çıkarılacak ve mağduriyetleri giderilecektir.

- Veteriner hekimlerinin özlük haklarındaki ve atamalarındaki haksızlık giderilecektir.

- Kredi kartı, tüketici ve konut kredileri faizi seçim günü itibariyle sabitlenecek ve faiz artışları devlet tarafından bütçelenerek karşılanacaktır.

- Seçimlerde uygulanan baraj kaldırılacak, azınlık veya farklı düşünce tarafları temsil eden siyasi partilerin mecliste temsil edilmesi sağlanacak.

- Diyanet İşleri Başkanlığı alevi vatandaşlarımızı kapsayan ve yönetimde yer almasını sağlamak üzere yeniden yapılandırılacaktır.

- Cem evleri ibadet yeri olarak kabul edilecek, camilere sağlanan ayrıcaklıkdan yararlanmaları sağlanacak.

- Devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek.

- Stratejik kamu kuruluşları, demir yolları, havaalanları, posta ve su ve enerji hizmetleri özelleştirilmeyecektir. Özelleştirilen kuruluşlardan gerekli olanlar yeniden kurulacaktır.

- Yenilenebilir enerji (yeşil enerji) tercih edilecek ve çevrenin korunması sağlanacak.

- Taşeronluk sistemi kamu kesiminde yasaklanacak, özel sektör için işçileri koruyan düzenleme yapılacaktır.

- Kamu toplu iş sözleşmeleri yenilenecektir.

- Demokratik halk protestoları sırasında polisin maske takması ve ateşli silah kullanması yasaklanacaktır.

- Sağlık hizmetleri için vatandaşların katkı adı altında para ödeme yapmalarına son verilecektir.

- Suriye, Mısır ve Irak ile yeni anlaşmalar yapılarak Suriye, Mısır ve İsrail ile diplomatik ilişki kurulacaktır.

- Şehir içi toplu ulaşım ücretsiz olacaktır."

"BU VAATLER İÇİN KAYNAK DA KAPASİTE DE VAR"

Türkiye'nin bu kaynakları oluşturmaya gücünün de kapasitesinin de var olduğunu iddia ettiklerini vurgulayan Türker, "Yeter ki devlet kasasının boşaltılmasından vazgeçilsin, yeter ki vergiler belli zümrelere ve bazı ailelere değil devlete kalsın. Size ilk kaynağı açıklıyoruz; yolsuzluklardan dolayı devletin kasasından çalınan milyar dolarlar, hortumları kesersek, emekli maaşları da iyileştirilir, asgari ücret de artırılır, benzin de ucuzlatılır, refah seviyesi de yükseltilir" dedi.

Türker'in konuşmasının ardından DSP Milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Masum Türker Türkiye Dsp Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title