Haberler

Maski'nin İl Genelindeki Çalışmaları Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü il genelinde çalışmalarını ara vermeden devam ettiriyor.

MASKİ ekipleri, Köprübaşı'nın Bozburun Mahallesinde içme suyu arıtma tesisi, Köprübaşı'nın Saraycık Mahallesinde isale hattının yenileme çalışmaları, Kula'nın Encekler Mahallesinde ve Turgutlu'nun Karaköy Mahallesinde kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Bozburun'a içme suyu arıtma tesisi kazandırıyor

MASKİ'nin Köprübaşı'nın Bozburun Mahallesinde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor. Saatte 11 ton litre su arıtacak olan tesis ile mahalleli daha sağlıklı içme suyuna kavuşacak.

MASKİ İlçe Sorumlusu Enver Çetin de çalışmaların sürdüğü tesiste incelemelerde bulunurken, Mahalle Muhtarı Ahmet Gürcan mahalleli olarak memnun olduklarını belirtti. Muhtar Gürcan, "Mahallemizdeki çalışmalardan çok memnunuz. Cengiz Başkanıma teşekkür ederim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Başkanımız Cengiz Bey'e saygılarımı sunarım. Allah razı olsun" dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, il genelinde vatandaşlara daha kaliteli suya kavuşturmak için içme suyu tesislerinin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Ömrünü tamamlayan isale hattını yeniledi

MASKİ, Köprübaşı'nın Saraycık Mahallesinde bulunan isale hattını yenileyerek vatandaşa daha kaliteli ve kesintisiz su teminini de sağladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, "17 ilçemizdeki vatandaşlarımıza hizmet ulaştırmak için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyorlar. Köprübaşı ilçemizin Saraycık Mahallesi'nde bulunan içme suyu isale hattı kullanım ömrünü tamamladığı için yeni isale hattı çalışması başlatarak eskiyen hattın neden olduğu arızaları engellemiş olduk. Vatandaşlarımız yenilenen içme suyu hatlarını gönül rahatlığıyla kullanabilecekler" dedi.

Encekler sağlıklı kanalizasyon hattına kavuşuyor

MASKİ, Kula Encekler Mahallesinde başlattığı çalışmayla kanalizasyon hattı olmayan mahalleyi sağlıklı altyapıyla tanıştırıyor. Encekler Mahallesinde 7 bin 20 metrelik kanalizasyon hattını döşeme çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hattı döşeme işlemlerinin ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de yenileyecek. MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Encekler'de 1515 metre terfi hattı döşeyerek, 6 bin 312 metrelik içme suyu şebeke hattı yapımı gerçekleştirecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallenin altyapısı tamamen yenilenerek, uzun yıllar garanti altına alınmış olacak.

Encekler Mahalle Muhtarı Zeynel Helva, "700 haneli köyümüzün kurulduğundan beri, belki 100-150 senedir kanalizasyonu yoktu. Kendimiz kazdığımız fosseptik çukurlarını kullanıyorduk. Şimdiye kadar hep siyasetin gölgesinde kaldı köyümüz, hizmet görmedi. Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte hizmet almaya başladık. Kanalizasyonumuz yapılıyor. İçme suyu borularımız da değişecek. Mahalle halkımız da hizmetlerden çok memnunlar. Çalışmalar için başta Cengiz Başkan'ımız olmak üzere, Kula Belediyemize ve MASKİ'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Karaköy'de 4 bin 600 metrelik altyapıyı yeniliyor

MASKİ, Turgutlu'nun Karaköy Mahallesinde 4 bin 600 metre altyapı yenileme çalışmalarına başladı.

Turgutlu'nun Karaköy Mahallesinde başlatılan çalışmalar ile eskiyen ve kullanım ömrünü yitiren altyapıları yenileme çalışmaları sürüyor. MASKİ ekipleri Karaköy Mahallesinde 2 bin 100 metrelik kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarına başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu'nun Karaköy Mahallesindeki kanalizasyon çalışması tamamlanması ardından, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri 2 bin 500 metrelik içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına başlayacak. MASKİ, mahalleye 50 metre küp kapasiteli içme suyu deposu yaparak mahallenin altyapı sorunun ortadan kaldıracak.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün söylediği gibi 'Daha yaşanabilir bir Manisa' için çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmaya çalışıyoruz. Şehrimizin altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için dört bir yanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Turgutlu ilçemizin Karaköy Mahallesi'nde kanalizasyon hattı ve ardından içme suyu şebeke hatlarını yenilemek üzere çalışmalarımızı başlattık. En kısa sürede tamamlatıp vatandaşlarımızı sağlıklı ve uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabileceği altyapıya kavuşturacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köprübaşı Turgutlu Karaköy Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title