Haberler

Maski Kırkağaç Bakır Mahallesi'nin Atıksularını Arıtıyor

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kırkağaç'ta faaliyete aldığı Atıksu Arıtma Tesisi'ne Bakır Mahallesi'ni de döşediği kollektör hattıyla tesise bağladı.


MASKİ Genel Müdürlüğü, Kırkağaç Bakır Mahallesi'nin kanalizasyon hattını 780 metre döşediği kollektör hattıyla atıksu arıtma tesisine bağladı. Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım ihalesine dahil olan iş kamulaştırma çalışmaları nedeniyle yapılamadı. MASKİ ekiplerinin tarla sahiplerinden muvafakatnameleri almasının ardından daha önceden planlanmış olan Bakır mahallesinin atıksuları, tesise bağlanan kollektör hattı ile birlikte arıtılmaya başlandı. Artık mahallenin evsel atıkları tesiste temizlenerek Bakırçay'a deşarj ediliyor.

Çözüm odaklı çalışıyoruz

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, büyük emek verdikleri ve Manisa'nın uzun yıllardır süren sıkıntılarını çözüme kavuşturacak atıksu arıtma tesislerinde dur durak bilmeden çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Başaran, "Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapım ihalesinde Bakır mahallesinin evsel atıklarının da arıtılması planlanmıştı. Ancak muvafakatname konusunda birkaç pürüz yaşamıştık. O sorunu da ortadan kaldırdık. İşlerimizde yılgınlığa kapılmadan çözüme ulaşana kadar çalışıyoruz. Muvafakatnamelerin alınmasının ardından 780 metrelik kollektör hattı döşeyerek mahallemizin kanalizasyon atıklarını tesisimizde arıtarak Kırkağaç Atıksu Arıtma Tesisimizi tam randımanlı olarak çalıştırmaya başladık" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kırkağaç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title