Haberler

Maski'den Teknolojik Gelişmelere Yakın Takip

MASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu borularının içinden geçen su miktarını ölçen ultrasonik debimetre cihazını tanıttı.

Merkez Şehzadeler ilçesinde bulunan Akpınar İçme Suyu Tesisi'nde ilk olarak kullanılan cihazın tanıtımında Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, Kontrol Şube Müdürü Gürhan Koçi, Makine Şube Müdürü Kemal Anaç ve personeller yer aldı.

CİHAZIN SAĞLAYACAĞI KOLAYLIKLAR

Ultrasonik debimetre cihazı sayesinde, boruların içinden geçen su miktarı ölçülebilecek. Böylece içme suyu sondajından çıkan suyun verimi iyiyken, hanelere su az gidiyorsa hatta bir kaçak olduğu ortaya konabilecek. Aynı şekilde veriler ölçülüp, sondajların verimi de hesaplanarak kullanım ömrünün tamamlandığı veriler de ortaya çıkacak.

24 SAATLİK VERİ İŞLENEBİLECEK

Ultrasonik debimetre cihazı içme suyu deposunun çıkış borusuna bağlanarak, 24 saatlik veriyi kaydedebiliyor. Bu sistem sayesinde veriler bilgisayar ortamında incelenip, hangi saatler arasında o bölgede su kullanım miktarı hesaplanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akpınar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title