Haberler

Masiad Darbe Girişimi Kınadı

15 Temmuz darbe girişimini kınayan Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özüpekoğlu, “Bizler, Maltepe ilçesinde bulunan sivil topumun kuruluşları olarak bu karanlık günleri geride bırakmak için üzerimize düşenleri yapacağız, her zaman devletimizin emrinde, milli iradenin yanında olacağız” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini kınayan Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özüpekoğlu, "Bizler, Maltepe ilçesinde bulunan sivil topumun kuruluşları olarak bu karanlık günleri geride bırakmak için üzerimize düşenleri yapacağız, her zaman devletimizin emrinde, milli iradenin yanında olacağız" dedi.

Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) düzenlediği basın toplantısıyla 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı. Maltepe'de bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı İstiklal Marşı okunarak başladı. İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar için dua edildi.

Toplantıda açıklama yapan MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özüpekoğlu, "15 Temmuz gecesi devletimize milletimize, demokrasimize, milli iradeye, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bizlerin temsil makamı olan yüce meclisimize karşı hain ve alçakça bir darbe girişimi gerçekleştirilmek istenmiştir. Ancak, ülkemize karşı yapılan bu darbe girişimi her zaman dik duruşunu sergileyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu çağrı üzerine millet olarak eğitilmiş silahsız bir ordu haline gelerek uçakların, tankların, silahların karşısına çıkıp hainle ezip geçmiştir. Atatürk'ün istiklal harbinde söylemiş olduğu 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü unutanlara bu millet kanı ve anı pahasına gereken dersi vermiştir" diye konuştu.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

İlhan Özüpekoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu oyunu tezgahlayan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen uluslararası sermaye çeteleri, emperyalist dış güçler ve içimizde bulunan vatanına ihanet eden paralel yapı adlı uzantıları şunu iyi bilmeliler ki istiklal harbinde canları pahasına kanları ile sulayarak bize emanet ettikleri toprakları bu darbe girişiminde olduğu gibi canımızı ve kanımızı vererek korumaya devam edeceğiz. Bizler, Maltepe ilçesinde bulunan sivil topumun kuruluşları olarak bu karanlık günleri geride bırakmak için üzerimize düşenleri yapacağız, her zaman devletimizin emrinde milli iradenin yanında olacağız. Ülkesi ve milleti için hain darbe girişiminde kendisini, canları pahasına gözünü kırpmadan feda ederek Allah'ın yüce makamı olan şehitlik mertebesine erişen güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Türkiye Cumhuriyeti bağımsızdır ve bağımsız kalacak ve dünya döndükçe al bayrağımız bu topraklarda dalgalanacaktır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Maltepe Yerel Haberler

title